Medzinárodná organizácia pre migráciu hodlá vstúpiť do štruktúr OSN

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 09:13 • 2 min
Medzinárodná organizácia pre migráciu hodlá vstúpiť do štruktúr OSN

ŽENEVA - Lídri Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) jednomyseľne odsúhlasili, aby sa IOM stala súčasťou štruktúr OSN. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Toto medzivládne teleso, založené pred 65 rokmi, zároveň vo štvrtok oznámilo, že do jeho radov vstúpia tri nové štáty: Čína, Šalamúnove ostrovy a Tuvalu, čím sa počet členských krajín IOM zvýši na celkovo 165.

 

Úsilie rady IOM o vstup tejto organizácie do štruktúr OSN a jej pridružených inštitúcií ako Svetová obchodná organizácia (WTO) bude prerokované Valným zhromaždením OSN.

 

Generálny riaditeľ IOM William Swing označil tento krok za "kľúčový okamih" pre túto inštitúciu v čase, keď je každý siedmy obyvateľ sveta považovaný za migranta.

 

Medzinárodná organizácia pre migráciu očakáva v tejto súvislosti rozšírenie partnerskej spolupráce. Ako bude formulovať svoju aktivitu popri Úrade vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), však lídri IOM nešpecifikovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies