Medzinárodná investičná banka a SR prehlbujú spoluprácu pre strategické projekty

NETKY.SK • 19 September 2016, 13:26 • 2 min
Medzinárodná investičná banka a SR prehlbujú spoluprácu pre strategické projekty

BRATISLAVA - Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini a podpredseda predstavenstva Medzinárodnej investičnej banky (MIB) Jozef Kollár v pondelok podpísali memorandum o spolupráci medzi bankou a úradom podpredsedu vlády. Majú totiž v úmysle úzko spolupracovať, a to napríklad pri príprave Národného infraštruktúrneho plánu SR na roky 2018 - 2026.

slovakia

left justify in out

"Memorandum hovorí napríklad o asistencii banky pri identifikácii dodatočných zdrojov financovania, získavaní investorov, o rozvojovej pomoci a o príprave investícií v rozvojových krajinách," priblížil vicepremiér Pellegrini. Ide najmä o súčinnosť v rámci prvého donorského programu Medzinárodnej investičnej banky - Fondu technickej pomoci, ktorý banka a Slovenská republika založili v apríli tohto roku na financovanie technickej asistencie v Mongolsku, vo Vietname a na Kube. Banka tak teraz môže spoločne s úradom pracovať na príprave projektov a programov v rámci uvedeného fondu v prospech týchto krajín.


"Naša banka je pripravená podporovať Slovensko s dodatočnými finančnými prostriedkami pre strategické projekty. Taktiež vítame ochotu úradu podpredsedu vlády pomôcť nám s rozvojovými aktivitami v rámci založeného technického fondu, ktorý predstavuje nový nástroj Medzinárodnej investičnej banky,“ komentoval Jozef Kollár.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies