Medzinárodná boxerská asociácia naparila Conlanovi pokutu 9300 eur

NETKY.SK • 19 December 2016, 14:05 • 2 min
Medzinárodná boxerská asociácia naparila Conlanovi pokutu 9300 eur

LAUSANNE - Írskeho boxera Michaela Conlana by stál návrat do olympijského ringu alebo na akékoľvek iné podujatie organizované Medzinárodnou boxerskou asociáciou (AIBA) 9300 eur.

slovakia

left justify in out

Majster sveta v bantamovej hmotnostnej kategórii sa na 2016 v Riu de Janeiro postaral o rozruch televíznym rozhovorom po frustrujúcej prehre vo štvrťfinále hmotnostnej kategórie do 56 kg s Rusom Vladimirom Nikitinom.

 

Činovníkov AIBA označil za podvodníkov a amatérsky box za páchnuci od základov až po úplný vrchol. Zaprisahal sa, že už nikdy nebude boxovať pod touto organizáciou. Jej prezident Čch'-kchuo Wu nariadil disciplinárne konanie, ktorého výsledkom je podľa insidethegames.biz pokuta v spomenutej výške, najvyššej možnej. Trojčlenná disciplinárna komisia prihliadla na poľahčujúcu okolnosť, že Conlan bol po prehre extrémne sklamaný.


Podľa Belfast Telegraph je nepravdepodobné, že 25-ročný pästiar pokutu zaplatí, pretože chystá prestup medzi profesionálov. Debutovať by mal 17. marca 2017, teda na Deň svätého Patrika.


Conlan navyše figuroval medzi trojicou boxerov, ktorí na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro porušili pravidlo o zákaze tipovania na výsledky súťaží, za čo dostali vážne napomenutie od Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona