Medzinárodná akcia Červené zlato odhalila krádeže medených predmetov

NETKY.SK • 12 November 2014, 10:43 • 2 min
Medzinárodná akcia Červené zlato odhalila krádeže medených predmetov

BRATISLAVA - Takmer 300 železničných a poriadkových policajtov sa zúčastnilo na 8. medzinárodnej policajnej akcii Modrá 24, ktorá dostala názov Červené zlato.

slovakia

left justify in out

Akcia sa uskutočnila pod hlavičkou organizácie RAILPOL, združujúcej ozbrojené bezpečnostné zbory pôsobiace v obvode železničných dráh. Policajti sa v rámci akcie, uskutočnenej na konci prvého novembrového týždňa, zamerali na pátranie po kovových, najmä medených predmetoch pochádzajúcich z trestnej činnosti v obvode železničných dráh.
      

"Policajti spolu s pracovníkmi odborov starostlivosti o životné prostredie okresných úradov kontrolovali výkupne zberných surovín so zameraním na výkup farebných kovov, najmä medi," spresnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR Denisa Baloghová. Počas 24 hodín skontrolovali 218 osôb a 275 výkupní zberných surovín.
      

"V Banskobystrickom kraji zaistili takmer tonu rôzneho kovu pochádzajúceho z trestnej činnosti," informovala Baloghová. V Žilinskom kraji zasa policajti odhalili páchateľa, ktorý ukradnuté kovové súčiastky z obvodu železničných dráh speňažil v zberných surovinách. Keďže sa v predchádzajúcich 12 mesiacoch dopustil už podobného činu, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky. Objektom kontroly bolo tiež 279 železničných staníc, a aj takmer stovka miest mimo železničných staníc. "Pri týchto kontrolách odhalili policajti viac ako 50 rôznych priestupkov, týkajúcich sa porušení pravidiel bezpečnosti v cestnej premávke, ochrany majetku či ochrany mladistvých pred alkoholizmom," skonštatovala hovorkyňa policajného Prezídia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona