Medzi zranenými pri havárii v Maďarsku neboli Slováci

NETKY.SK • 18 December 2016, 18:50 • 2 min
Medzi zranenými pri havárii v Maďarsku neboli Slováci

BRATISLAVA - Medzi zranenými pri havárii v Maďarsku, ktorá si vyžiadala tri životy, neboli občania SR. Pre TASR to potvrdil riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček.

slovakia

left justify in out

"Súčasťou nehody bolo aj auto so slovenskou štátnou poznávacou značkou, nikto sa však nezranil," uviedol Skoček.

 

Traja ľudia zomreli a viacerí sa zranili v sobotu (17.12.) pred polnocou na maďarskej diaľnici M3 v smere do Miškovca, kde sa na zľadovatenej vozovke prevrátil autobus. Do prevráteného autobusu s maďarským evidenčným číslom následne narazilo deväť osobných áut a dva mikrobusy. Medzi havarovanými vozidlami boli aj rumunské a ukrajinské.

 

Podľa hovorcu Celoštátnej záchrannej služby (OMSZ) Pála Györfiho zasahovalo 14 sanitiek. Celkom sa zranilo 31 ľudí, z nich šiesti utrpeli ťažké poranenia. Obeťami havárie sú 13-ročný chlapec, 20-ročná žena a 50-ročný muž.

Zranených previezli do nemocníc v Miškovci, Egri a Debrecíne.

 

Cestujúci autobusu sa vracali z vianočného trhu vo Viedni. Na diaľnici sa tvorila námraza z hmly.

 

Vodič autobusu, v ktorom zomreli traja ľudia, sa chcel vyhnúť zrážke

 

Vodič maďarského poschodového autobusu cestovnej kancelárie Grand Tours, ktorý sa v sobotu pred polnocou prevrátil na diaľnici M3 a v ktorom zomreli traja cestujúci, sa pravdepodobne snažil vyhnúť zrážke s iným vozidlom. Uviedla to dnes agentúra MTI s odvolaním sa na majiteľa cestovnej kancelárie Sándora Nagya.

 

Podľa vyjadrenia Nagya z neoficiálnych informácií vyplýva, že autobus v úseku medzi mestami Mezökesresztes a Mezökovesd predbehlo osobné auto a pri zaraďovaní sa späť do jazdného pruhu dostalo šmyk. Vodič autobusu v snahe zabrániť zrážke strhol volant.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona