Medzi zatknutými po útoku na tureckého prokurátora je aj Brit

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 15:00 • 2 min
Medzi zatknutými po útoku na tureckého prokurátora je aj Brit

ISTANBUL - Počas operácie proti krajne ľavicovej militantnej skupine v Turecku zadržala miestna polícia aj občana Británie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

 

 

Policajná akcia sa uskutočnila po tom, ako krajne ľavicové komando minulý týždeň v Istanbule ako rukojemníka zadržiavalo prokurátora, ktorý viedol vyšetrovanie smrti tínedžera Berkina Elvana. Elvan zomrel na následky zranení utŕžených počas vlaňajších protivládnych protestov.

 

Zadržaným Neturkom je Stephan Shak Kacynski, Brit poľského pôvodu. Polícia ho zatkla uplynulú sobotu počas záťahu proti Revolučnej ľudovej oslobodzovacej strane-Frontu (DHKP-C),informoval dnes denník Sabah.

 

Informáciu o zadržanom Britovi potvrdilo aj britské ministerstvo zahraničných vecí.

 

Rukojemnícka dráma sa odohrala minulý utorok v budove súdu v Istanbule a trvala deväť hodín. Incident ukončil až zákrok bezpečnostných zložiek, ktoré na mieste činu zastrelili oboch útočníkov. Prokurátor utrpel ťažké zranenia, ktorým však napriek lekárskemu zákroku podľahol.

 

Spojené štáty, EÚ i Turecko zaraďujú DHKP-C medzi teroristické organizácie. DHKP-C je zodpovedná za samovražedný bombový útok na americké veľvyslanectvo z roku 2013, ako aj za útok z roku 2001, pri ktorom v centre Istanbulu prišli o život dvaja policajti a jeden austrálsky turista.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies