Medzi víťazmi VC Slovenska aj Rosina a Sládečkovci

NETKY.SK • 24 August 2015, 12:42 • 2 min
Medzi víťazmi VC Slovenska aj Rosina a Sládečkovci

ORECHOVÁ POTÔŇ - Nabitý víkend Veľkej ceny Slovenska pretekov automobilov na okruhu Slovakia Ring pri Orechovej Potôni vyvrcholil v nedeľu šprintovými pretekmi na 10 kôl hlavnej divízie D4, ako aj exhibíciou monopostu formuly 1.

slovakia

left justify in out

Sobota priniesla prvé šprintové preteky vypísané na 10 kôl. Divíziu D4 s objemom motorov do 2000 cm3 vyhral Milovan Vesnič (VauxhallVectra STW) pred Csabom Gáspárom (Alfa Romeo 156) a Jakubom Wyszomirským (Honda CR-Z). Zo Slovákov si najlepšie počínal Vlado Hybáček (SEAT Leon TDi) na 4. priečke. Výkonnejšie D4 nad 2000 cm3 ovládol Štefan Rosina (BMW Alpina B6 GT3) s tesným odstupom 0,6 s pred Filipom Sládečkom (BMW Z4 GT3). Tretí škončil Filipov brat Samuel (takisto BMW Z4 GT3).


Sobotňajšie popoludnie patrilo hodinovým vytrvalostným pretekom divízie D4. V nich sa favoriti Štefan Rosina so spolujazdcom Ľubomírom Jakubíkom pasovali s technickými problémami, i keď preteky napokon dokončili na 11. mieste. Lepšie si nepočínal ani veterán Miro Konôpka s novým Lamborghini Hurracán LP2-620 Super Tropheo, ktorému sa pokazila elektronika. Preteky napokon vyhrali bratia Filip a Samuel Sládečkovci. Druhý skončil Jakub Kubas (BMW Alpina B6 GT3) a do tretice sa na pódium postavili Tomáš Vojtěch a Aleš Jirásek (Praga R1).


Nedeľňajší druhý šprint D4 do dvoch litrov vyhral opäť Milovan Vesnič, tentoraz pred Slovákom Julom Končekom (VauxhallVectra STC) a tretím Petrom Entenfellnerom (Lotus Cup R). Skrátené preteky poznačila nehoda dvoch vozidiel už v druhom kole, ako aj následná dlhá olejová stopa, ktorú sa nepodarilo včas odstrániť. Dramatické chvíle zažil Štefan Rosina v závere druhých šprintových pretekov divízie D4+2000: z vedúcej pozície ho odstavila porucha na palivovom systéme a následne priestor motora zahltili vysoké plamene. Pre poruchu z pretekov vypadol aj ďalší favorit Filip Sládečka. Toho však na najvyššom stupienku víťazov zastúpil brat Samuel, ktorý preteky vyhral pred Mirom Konôpkom (Saleen S7) a Jakubom Kubasom (BMW).


Divákov potešila aj dlho očakávaná prvá exhibícia monopostu formuly 1 Toro Rosso STR01 na okruhu Slovakia Ring, ako aj ďalšie zaujímavé vozidlá a jazdci: nechýbal Maťo Homola so svojím Seatom Leon Cup Racer, talentovaný český pretekár rely Mirek Jakeš na Škode Fabia S2000 (B.R.T. Racing) a ďalší.


V poradí šiesta Veľká cena Slovenska pretekov automobilov na okruhu v spojení s FIA CEZ Trophy a ESET V4 Cup priniesla množstvo akcie a drámy. Víkend si vychutnalo dovedna 15 000 divákov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona