Medzi USA a Ukrajinou začala platiť dohoda o otvorenom nebi

NETKY.SK • 15 Január 2016, 10:05 • 2 min
Medzi USA a Ukrajinou začala platiť dohoda o otvorenom nebi

WASHINGTON - Dohoda medzi Spojenými štátmi a Ukrajinou o liberalizácii vzdušného priestoru nadobudla účinnosť, oznámil vo štvrtok večer tajomník ukrajinského ministra pre infraštruktúru Volodymyr Omeľan.

slovakia

left justify in out

"Americké veľvyslanectvo na Ukrajine informovalo, že všetky právne formality boli dokončené a dohoda medzi vládami Ukrajiny a USA o leteckej doprave nadobudla účinnosť," citovala Omeľana agentúra Interfax-Ukrajina.


Spojené štáty a Ukrajina podpísali dohodu o otvorenom nebi 14. júla 2015, uvádza sa na stránke amerického ministerstva zahraničných vecí. Dokument podpísali vo Washingtone tajomníčka amerického rezortu diplomacie pre hospodársky rast, energetiku a životné prostredie Catherine Novelliová a ukrajinský minister pre infraštruktúru Andrij Pyvovarskyj.


"Dohoda posilňuje bilaterálne hospodárske vzťahy a uľahčuje rozvoj civilnej leteckej dopravy medzi USA a Ukrajinou. Je to príklad pevných väzieb priateľstva a spolupráce medzi našimi dvoma krajinami," uvádza americké ministerstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies