Medzi stredoamerickými migrantmi na ceste do USA sú dehydrované deti

NETKY.SK • 26 Október 2018, 14:26 • 2 min
Medzi stredoamerickými migrantmi na ceste do USA sú dehydrované deti

NEW YORK - Niektoré z približne 2300 detí, ktoré sú medzi stredoamerickými migrantmi kráčajúcimi z Hondurasu cez Mexiko k hraniciam Spojených štátov, trpia dehydratáciou. S odvolaním sa na správu Detského fondu OSN (UNICEF) o tom v piatok informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Celkový počet ľudí tvoriacich tzv. karavánu migrantov na ceste k južným hraniciam Spojených štátov nie je podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) so sídlom v Ženeve známy, i keď hovorca OSN Farhán Hak v pondelok uviedol, že ide odhadom o vyše 7200 osôb pochádzajúcich prevažne z Hondurasu a Guatemaly.

 

UNICEF ďalej vyzval, aby deťom migrantov, ktorí sa aktuálne nachádzajú v južnom Mexiku, poskytli ochranu a prístup k zdravotnej starostlivosti, čistej vode a ďalším základným potrebám. Orgán OSN podľa citovaného vyhlásenia spolupracuje s mexickými úradmi, aby im poskytli pitnú vodu a hygienické produkty.

Varoval, že počas dlhej a náročnej cesty k americkým hraniciam sú deti "vystavené nepriaznivému počasiu vrátane nebezpečne vysokých teplôt s obmedzeným prístupom k riadnemu prístrešku".

 

Napriek tomu, že mnoho z týchto migrantov uteká pred násilím a chudobou v rodných krajinách, je ich "cesta dlhá, neistá a plná nebezpečenstva vrátane rizika vykorisťovania, násilia a zneužívania", vysvetlil UNICEF.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies