Medzi Sliačom a Kováčovou sa zrútilo vojenské lietadlo: Piloti nehodu prežili

NETKY.SK • 10 Október 2018, 15:24 • 2 min
Medzi Sliačom a Kováčovou sa zrútilo vojenské lietadlo: Piloti nehodu prežili

BRATISLAVA - Medzi Sliačom a Kováčovou sa v stredu približne o 14.15 h zrútilo cvičné vojenské lietadlo L-39.

slovakia

left justify in out

Obaja členovia posádky, ktorí sa v lietadle nachádzali, prežili. Informoval o tom po rokovaní vlády minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

 

img

Minister obrany Peter Gajdoš

Zdroj: TASR

 

"Predtým, ako lietadlo havarovalo, bolo vidieť dva padáky. Obaja piloti sa zachránili. Lietadlo bolo nasmerované do neobývaného priestoru," povedal Gajdoš. Zároveň doplnil, že bolo zdvihnutá letecká pátracia záchranná služba a do priestoru vyrazila aj komisia odboru štátnej správy na riešenie takýchto udalostí.

 

Na miesto nehody po rokovaní vlády odišiel aj minister obrany. Gajdoš doplnil, že dôvody a príčiny leteckej nehody v súčasnosti nevie komentovať. "Keďže išlo o lietadlo L-39, tak museli letieť dvaja, teda inštruktor a jeden, ktorý sa zdokonaľoval. Kto tam bol konkrétne, neviem," uviedol.

 

Šéf obrany potvrdil, že lietadlo sa bude nahradzovať a výcvik pilotov sa bude musieť riešiť aj niekde inde. "Výcvik týchto pilotov bude zabezpečený," uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies