Medzi Severnou a Južnou Kóreu došlo k vojenským rozhovorm na najvyššej úrovni

NETKY.SK • 15 Október 2014, 09:42 • 2 min
Medzi Severnou a Južnou Kóreu došlo k vojenským rozhovorm na najvyššej úrovni

SOUL - Severná a Južná Kórea dnes zorganizovali svoje prvé vojenské rokovania na najvyššej úrovni za posledných sedem rokov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Schôdzka na úrovni generálov sa konala v dedine Pchanmundžom - v demilitarizovanej zóne medzi oboma krajinami.
      

Soul stretnutie oficiálne nepotvrdil, pretože KĽDR "to nechce zverejniť," povedal zdroj z prostredia juhokórejského parlamentu. Kórejská tlačová agentúra Jonhap vo svojej správe citovala zdroj z prostredia armády podľa ktorého sa rozhovory týkali toho, "ako zmierniť vojenské napätie medzi Kóreami". To sa v poslednej dobe zvýšilo.
      

Hliadkové lode oboch krajín po sebe minulý týždeň strieľali. Došlo k tomu po tom, ako severokórejská loď narušila faktickú námornú hranicu v Žltom mori. O tri dni neskôr ostreľovala protilietadlová obrana KĽDR balóny, ktoré odštartovali z Južnej Kórey a niesli letáky kritizujúce severokórejský vládny režim. Po tom, čo niektoré strely dopadli na južnú stranu hranice, sa obe strany dostali do krátkej prestrelky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies