Medzi rasistami v parížskom metre bol aj bývalý policajt

NETKY.SK • 23 Február 2015, 10:30 • 2 min
Medzi rasistami v parížskom metre bol aj bývalý policajt

LONDÝN - V skupine fanúšikov futbalistov FC Chelsea, ktorá pred minulotýždňovým zápasom Ligy majstrov v Paríži na stanici metra demonštrovala rasistické princípy, bol aj bývalý policajt a riaditeľ organizácie pre ochranu ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Richard Barklie zo Severného Írska sa ocitol medzi hľadanými osobami, potvrdil to jeho právny zástupca Kevin Winters. Držiteľ sezónnej vstupenky na zápasy Chelsea tvrdí, že sa nezapojil do skandovania rasistických hesiel, ale priznal, že bol súčasťou incidentu so Souleymanom S., ktorého priaznivci londýnskeho klubu odmietli pustiť do vozňa pre farbu jeho pleti.

 

 

Prostredníctvom právnikovho vyhlásenia sa Barklie obeti ospravedlnil. Osoby, ktoré boli s ním vo vozni, vraj nepoznal. "Nezúčastnil sa na rasistickom skandovaní či spievaní a odsudzuje správanie podporujúce neznášanlivosť. Priznáva, že sa zapojil do incidentu s osobou známou ako Souleymane S., ktorej nebolo umožnené nastúpiť do súpravy. Polícii vysvetlí kontext a okolnosti svojej prítomnosti na danom mieste. Kým sa tak stane, úprimne sa ospravedlňuje pánovi Souleymanovi za spôsobenú traumu," uviedol Winters.


Londýnska polícia oznámila, že sa jej podarilo identifikovať tri osoby z amatérskeho videa nakrúteného v parížskom metre pred zápasom osemfinále Ligy majstrov. Fanúšikovia Chelsea na ňom viackrát sotili muža tmavej pleti von z dverí a skandovali: "My sme rasisti, my sme rasisti a máme to tak radi." Obeť sa vo francúzštine dožadovala uvoľnenia priestoru dverí: "Môžem nastúpiť alebo čo sa deje?" Odpoveďou mu bolo len ďalšie vystrčenie na nástupište. Brit žijúci v Paríži Paul Nolan zachytil celú scénu na video, ktoré sa rýchlo rozšírilo na internete.


Podľa Wintersa sa Barklie aktívne angažoval v projektoch pomoci znevýhodneným komunitám v Afrike či Indii a v žiadnom prípade nie je rasista.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies