AKTUALIZOVANÉ Na cestách v okrese Poprad je vyhlásená mimoriadna situácia, zrazilo sa tam 50 áut, jeden človek je v kritickom stave

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 15:00 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Na cestách v okrese Poprad je vyhlásená mimoriadna situácia, zrazilo sa tam 50 áut, jeden človek je v kritickom stave

POPRAD – Jeden zo šiestich pacientov, ktorí boli dnes po rannej reťazovej dopravnej nehode na diaľnici D1 prevezení do nemocnice v Spišskej Novej Vsi, je v kritickom stave. Ide o muža s viacnásobnými vnútornými poraneniami. Informoval o tom Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia. „Absolvoval brušnú operáciu a na piatok je naplánovaný jeho prevoz na vyššie pracovisko do Košíc, na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedol.

slovakia

left justify in out

Zvyšní pacienti mali podľa jeho slov narazené rebrá, podvrtnutú krčnú chrbticu alebo otras mozgu. Dvaja pacienti si vyžiadali iba ambulantné ošetrenie a následne boli prepustení domov. Zo šiestich pacientov boli štyria muži.

Celkovo si nehoda na diaľnici medzi Popradom a Spišským Štvrtkom vyžiadala dvadsaťštyri zranených, z toho dvoch ťažko, šesť stredne a šestnásť ľahko. Ako ďalej informoval hovorca záchranárov Boris Chmel na mieste dnes zasahovalo sedem posádok Záchrannej zdravotnej služby, ktoré transportovali pacientov do nemocníc v Poprade, Spišskej Novej Vsi, Levoči a Kežmarku.

Nehoda sa stala po 6:00, na mieste sa zrazilo do 50 vozidiel, časť D1 je preto naďalej uzatvorená.

 

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel uviedol, že pri reťazovej havárii sa zranilo 24 osôb, z toho dve osoby ťažko. V popradskej nemocnici ošetrili 13 pacientov, zranení boli prevezení aj do levočskej nemocnice. Jeden z nich s ľahkým poranením krku a hlavy bol hospitalizovaný. V nemocnici v Spišskej Novej Vsi sa nachádzajú ďalší šiesti pacienti. "Jeden muž s ťažším poranením chrbtice je hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a multiodborovej intenzívnej medicíny. Ostatní pacienti s ľahšími poraneniami sú v starostlivosti na oddeleniach urgentnej medicíny," priblížil hovorca Sveta zdravia Tomáš Kráľ, pod ktorú patrí nemocnica v Spišskej Novej Vsi.

 

"Diaľničný úsek je v oboch smeroch neprejazdný, doprava je odklonená na cestu 1. triedy I/18," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Pri dopravnej nehode zasahovali dve desiatky hasičov z Levoče, Popradu, Mengusoviec, Prešova a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. "Hasiči v spolupráci s odťahovou službou pracujú na uvoľnení cestnej komunikácie," priblížila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. 

 

Diaľnica je v tomto úseku uzatvorená aj pre nepriaznivé poveternostné podmienky a snehovú búrku. Ako uviedol Benko, viacero vodičov malo už na autách letné pneumatiky. K tomu, kto nehodu zavinil, sa podľa jeho slov ešte nedá vyjadriť. "Budeme zaisťovať viacero motorových vozidiel, aby sme sa dostali k príčinám," doplnil. 

Na území troch okresov - Poprad, Levoča a Kežmarok, vyhlásila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad od 8.00 h prvý kalamitný stupeň. "Chcem vyzvať motoristickú verejnosť, aby zvážili cestu do okresu Poprad a v žiadnom prípade by nemali použiť vozidlo, ktoré má letné pneumatiky," uzavrel Benko.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies