Medzi páchateľmi útoku v klube Bataclan bola údajne aj žena

NETKY.SK • 14 November 2015, 17:19 • 2 min
Medzi páchateľmi útoku v klube Bataclan bola údajne aj žena

PARÍŽ - Medzi páchateľmi piatkového útoku v parížskom klube Bataclan bola údajne aj žena, informovala dnes rozhlasová stanica Europe 1.

slovakia

left justify in out

Rozhlasová stanica spresnila, že očití svedkovia, ktorí boli v klube na koncerte americkej skupiny Eagles of Death Metal, videli, ako do sály vchádza trojica teroristov: dvaja muži a jedna žena. Polícia tieto informácie zatiaľ nekomentovala.

 

V koncertnej sále klubu Bataclan, kde sa v piatok tri hodiny odohrávala rukojemnícka dráma, prišlo o život najmenej 82 ľudí. Podľa polície zomreli aj štyria útočníci, pričom traja z nich aktivovali na svojom tele opasky s výbušninou.

 

Bezprecedentné útoky sa odohrali v piatok večer na šiestich miestach Paríža ležiacich v 10. a 11. obvode, ako aj na predmestí Saint-Denis.

 

Okrem už spomínaného klubu Bataclan na Voltairovom bulvári sa strieľalo aj v blízkosti japonskej reštaurácie na ulici Rue de Charonne (najmenej 18 mŕtvych) i na križovatke ulíc Bichat a Alibert (12 mŕtvych), kde atentátnici zo strelných zbraní zaútočili na hostí reštaurácie Le Petit Cambodge.

 

Ďalším terčom útoku bola pizzéria La Casa Nostra neďaleko Námestia republiky, kde pri streľbe prišlo o život najmenej päť ľudí.

 

Neďaleko odtiaľ, na Voltairovom bulvári, sa odohral útok s jednou obeťou, ktorou bol samovražedný atentátnik.

 

Ďalší útok trojice kamikadze, ktorí na svojich telách odpálili silné nálože, zaznamenali v blízkosti štadiónu Stade de France (najmenej jedna obeť), kde sa práve hral priateľský zápas medzi Nemeckom a Francúzskom, na ktorom sa zúčastňoval aj francúzsky prezident Francois Hollande.

 

V čase útoku bolo na štadióne Stade de France asi 80.000 ľudí, medzi nimi aj viac ako tisíc dobrovoľníkov, ktorí sa na v marci tohto roku podieľali na záchranných akciách po havárii lietadla spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách.

 

Civilné lietadlo Airbus A320 nemeckej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Germanwings havarovalo 24. marca na juhovýchode Francúzska počas letu z Barcelony do Düsseldorfu. Na palube bolo 150 ľudí: 144 cestujúcich z 18 krajín, najmä však z Nemecka a Španielska, a šiesti členovia posádky. Vyšetrovaním sa zistilo, že haváriu zapríčinil druhý pilot lietadla Andreas Lubitz, ktorý stroj zámerne naviedol tak, aby narazil do svahu.

 

Letecká spoločnosť Germanwings neskôr vo svojom vyhlásení informovala, že pri útoku na Stade de France nebol zranený žiaden z dobrovoľníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona