Medzi osobnosťami regionálneho turizmu sú aj primátor Ján Mokoš a horský vodca Pavol Rajtár

NETKY.SK • 12 Január 2018, 12:33 • 2 min
Medzi osobnosťami regionálneho turizmu sú aj primátor Ján Mokoš a horský vodca Pavol Rajtár

PREŠOV – Odborná porota vybrala štyri osobnosti, ktoré dostanú ocenenia za prínos v oblasti cestovného ruchu (CR) v Prešovskom kraji za rok 2017. Rozhodla tiež o troch NAJ produktoch.

slovakia

left justify in out

Osobnosťami sú horský vodca Pavol Rajtár, manažér Jiří Hruška, zakladateľ lyžiarskej školy Vladimír Ternavský a primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

 

Odborníci vybrali aj trojicu produktov CR, ktoré prispeli k rastu návštevnosti a propagácii kraja v minulom roku. . Ocenenie získa Chodník korunami stromov Bachledka, Singletrails v Lechnici a medzinárodný futbalový turnaj žiakov Fragaria Cup v Prešove.

 

"Ocenenie je vyjadrením vďaky a uznania osobnostiam, ktoré sa pričinili o rozvoj CR v jeho rozličných oblastiach. Taktiež upriamuje pozornosť na výnimočné produkty, ktoré prispievajú k návštevnosti a propagácii kraja," uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska. Ceny víťazom odovzdajú 25. januára na medzinárodnej výstave ITF Slovakiatour v Bratislave v expozícii Prešovského kraja.

 

Za celoživotný prínos v cestovnom ruchu odovzdajú ocenenie 81-ročnému Pavlovi Rajtárovi, ktorý viac ako 50 rokov bol horským vodcom a vystúpil na Gerlach viac ako 1000-krát. Takmer 30 rokov pracoval ako záchranár Horskej služby. Stal sa protagonistom moderného skialpinizmu, za sebou má rad zimných i letných výstupov vo Vysokých Tatrách i na mnohých miestach sveta. Pričinil sa o vznik Národnej asociácie horských vodcov Slovenska.

 

V kategórii podnikanie v CR získal ocenenie Jiří Hruška, ktorý stojí za vybudovaním golfového rezortu Black Stork vo Veľkej Lomnici. Túto lokalitu premenil na vyhľadávanú destináciu CR, vytvoril nové pracovné miesta a umožnil vznik ďalších podnikateľských príležitostí.

 

Za vzdelávanie v oblasti CR udelila porota ocenenie Vladimírovi Ternavskému, zakladateľovi prvej lyžiarskej školy po Nežnej revolúcii na Slovensku. Za 27 rokov naučili desaťtisíce detí a dospelých umeniu zvládnuť lyže a snoubord a vyškolil stovky inštruktorov. Rozvíja doplnkové služby a aktivity – pravidelné nočné sánkovanie a kolobežkovanie z Hrebienka, nordic walking.

 

Za rozvoj CR v samospráve bude ocenený primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. V tejto funkcii dosiahol výsledky na celoslovenskej úrovni, ktoré preverili dve ťažké skúšky, veterná kalamita v roku 2004 a o rok neskôr požiar. Významnou mierou sa podieľa na tvorbe a ponuke ucelených produktov CR a vytváraní pozitívneho obrazu Vysokých Tatier.

 

Do 14. januára môže ešte hlasovať verejnosť za Najlepšie zariadenie, zamestnancov a jeden produkt v online hlasovaní. Informovala o tom Barbora Čechová z marketingu Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies