Medzi obeťami zemetrasenia v Taliansku sú najmenej traja Briti

NETKY.SK • 26 August 2016, 08:41 • 2 min
Medzi obeťami zemetrasenia v Taliansku sú najmenej traja Briti

RÍM - Najmenej traja Briti sú medzi obeťami zemetrasenia, ktoré zasiahlo v stredu ráno centrálnu časť Talianska. Informovala o tom v noci nadnes spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na predstaviteľov mesta Amatrice, ktoré je jednou z najviac postihnutých oblastí - popri mestách Arquata, Accumoli a Pescara del Tronto.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britské ministerstvo zahraničných vecí túto informáciu zatiaľ nepotvrdilo. Rezortný šéf Boris Johnson uviedol, že do postihnutej oblasti vyslal Londýn dodatočný štáb, ktorý bude mať na starosti konzulárnu pomoc. "Vyjadrujem hlbokú sústrasť talianskemu ľudu a každému, koho poznačilo toto strašné zemetrasenie," vyhlásil Johnson.

 

Záchvevy s magnitúdou 6,2 nastali o 03.36 h SELČ, s epicentrom približne 100 kilometrov severovýchodne od Ríma. Na vyhľadávaní preživších osôb sa zúčastňuje zhruba 5000 záchranárov. Ich úsilie však komplikuje množstvo dotrasov, z ktorých najsilnejší s magnitúdou 4,3 nastal vo štvrtok poobede. Záchranárov prinútil dočasne opustiť poškodené budovy.

 

Inkriminované mestá sú síce riedko osídlené, avšak v letnom období sa v nich nachádza množstvo nielen zahraničných turistov, čo znemožňuje urobiť presné odhady nezvestných osôb. Rumunsko ohlásilo, že pri zemetrasení zahynuli piati jeho občania a 11 je stále nezvestných. Španielsko hlási najmenej jedného mŕtveho.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies