Medzi obeťami záplav vo Francúzsku je aj trojročný chlapček

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 15:32 • 2 min
Medzi obeťami záplav vo Francúzsku je aj trojročný chlapček

PARÍŽ - Už štyri obete majú ničivé záplavy vo Francúzsku, ďalších 24 ľudí utrpelo zranenia. Informoval o tom dnes predseda francúzskej vlády Manuel Valls, podľa slov ktorého je medzi obeťami vodného živlu aj trojročný chlapček.

slovakia

left justify in out

Príbytky muselo nedobrovoľne opustiť doteraz 20.000 ľudí, väčšina z nich v parížskej aglomerácii, vyplýva zo správy tlačovej agentúry DPA.

 

Aj keď hladiny vodných tokov pomaly klesajú, normalizácia života v povodňami zasiahnutých oblastiach krajiny galského kohúta si ešte vyžiada istý čas.

 

Starostka Paríža Anne Hidalgová už ďalšie zvýšenie hladiny rieky Seina neočakáva, uviedla po dnešnom zasadaní krízového štábu.

 

Súčasne varovala zvedavcov, aby pamätali na riziká spojené s vodným živlom a upozornila, že koniec záplav, ktoré priniesli najvyšší stav hladiny rieky Seina za viac ako tri desaťročia, nie je v dohľadne.

 

Plynulosť MHD v Paríži je sčasti narušená, uzavreté zostávajú viaceré múzea, z ktorých sa umelecké pamiatky podarilo včas evakuovať do bezpečia.

 

V dôsledku záplav sú od piatku večera uzavreté dve stanice metra v centre Paríža - ide o Cluny-la Sorbonne a Saint Michel. Prímestské vlaky na trase C naďalej nepremávajú medzi stanicami Gare d'Austerlitz a Javel.

 

Úrady oznámili, že až do začiatku budúceho týždňa zostanú uzavreté múzeá a galérie, ktoré sa nachádzajú v blízkosti nábreží Seiny vrátane Louvre a Musée d'Orsay, kde v uplynulých dňoch sťahovali zbierkové a vystavené predmety zo záplavami ohrozených priestorov.

 

Do nedele večera zostanú uzavreté aj dve pobočky národnej knižnice Bibliotheque nationale de France, a to knižnice Francois-Mitterrand a oddelenia l’Arsenal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies