Medzi obeťami obrovského výbuchu v indonézskej továrni sú zrejme aj deti

NETKY.SK • 27 Október 2017, 11:30 • 2 min
Medzi obeťami obrovského výbuchu v indonézskej továrni sú zrejme aj deti

JAKARTA - Indonézske úrady vyšetrujú, či v továrni na zábavnú pyrotechniku v meste Tangerang, kde v požiari po výbuchu zahynulo vo štvrtok najmenej 47 ľudí, boli medzi zamestnancami aj deti.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok Susanto, predseda Indonézskej komisie na ochranu detí. Vážne zranenia utrpelo v obrovskom požiari, ktorý zapríčinila explózia v továrni, aj najmenej 46 ďalších ľudí.

 

"Preverujeme správy, že medzi zranenými sa nachádzali i deti vo veku 15 a 16 rokov," povedal Susanto.

"Ak je to pravda, spoločnosť porušila zákon, predovšetkým preto, že práca bola nebezpečná," dodal predseda komisie.

 

Medzitým sa začali príbuzní pokúšať o identifikáciu mŕtvych obetí, väčšina tiel je však zhorená na nepoznanie, uviedol riaditeľ štátnej policajnej nemocnice Agus Didi Mintadi. "Proces identifikácie bude nejaký čas trvať, práve pre to, v akom stave sú mŕtvoly," dodal riaditeľ nemocnice. Vysvetlil, že musia z tiel odobrať vzorky DNA, keďže podľa odtlačkov prstov nie je možné určiť ich totožnosť.

 

Väčšinu obetí na životoch tvoria podľa predbežných informácií mladé ženy, ktoré nemali možnosť ujsť.

Polícia sa snaží zistiť príčinu tragédie. Vypočúvala majiteľa továrne Indru Liyona a tiež niekoľko svedkov, oznámil ešte šéf polície v Tangerangu Harry Kurniawan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona