Medzi obeťami havarovaného dopravného lietadla je aj ruský generál

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 14:39 • 2 min
Medzi obeťami havarovaného dopravného lietadla je aj ruský generál

BEJRÚT - Pri havárii ruského vojenského dopravného lietadla v Sýrii, ktorá si v utorok vyžiadala 39 obetí, zahynul aj ruský generál.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stroj Antonov An-26 sa zo zatiaľ nezistených príčin zrútil počas klesania krátko pred pristátím. Havária sa stala len 500 metrov od pristávacej dráhy na vojenskej základni Humajmím, ktorú využíva ruská armáda v Sýrii. Pri nehode zomrelo všetkých 33 pasažierov a šesť členov posádky. Medzi mŕtvymi je aj generálmajor Vladimir Jeremejev, informovali ruské médiá.

Základňa Humajmím leží blízko pobrežia Stredozemného mora, ďaleko od frontovej línie bojov. Napriek tomu sa v decembri stala terčom ostreľovania. Ruské ministerstvo obrany však uviedlo, že za zrútením lietadla nestálo nepriateľské ostreľovanie. Za pravdepodobnú príčinu označilo technickú chybu. O akú chybu išlo, ministerstvo zatiaľ nešpecifikovalo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona