Medzi obeťami leteckej nehody v Moskve je aj brat dagestanského lídra

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:20 • 2 min
Medzi obeťami leteckej nehody v Moskve je aj brat dagestanského lídra

Medzi obeťami leteckej nehody v Moskve je aj brat dagestanského lídra

slovakia

left justify in out

Brat prezidenta ruskej Dagestanskej republiky je jedným z dvoch pasažierov, ktorí prišli o život pri sobotňajšom núdzovom pristátí na moskovskom letisku Domodedovo. Informovali o tom dnes vyšetrovatelia zaoberajúci sa prípadom.
      Pri incidente zahynuli dvaja pasažieri a 82 bolo hospitalizovaných. Medzi mŕtvymi je aj 49-ročný Gadžimurad Magomedov, píše sa na internetovej stránke vyšetrovacej komisie.
      Magomedov je bratom prezidenta Dagestanu, nepokojnej prevažne moslimskej ruskej republiky na severnom Kaukaze.
      Mŕtve telo Magomedova, ako aj ďalšej obete, dnes ráno previezli do dagestanskej metropoly Machačkala.
      Ako sa uvádza na internetovej stránke ruského ministerstva zdravotníctva, traja zo zranených sú stále v kritickom stave.
      Tupolev-154 so 163 pasažiermi a deväťčlennou posádkou musel pre poruchu všetkých troch motorov núdzovo pristáť a zišiel z pristávacej dráhy približne 30 minút po tom, ako vzlietol z moskovského letiska Vnukovo.
      Ide o rovnaký model lietadla ako ten, na ktorého palube sa nachádzal bývalý poľský prezident Lech Kaczynski, keď stroj v apríli havaroval neďaleko ruského Smolenska.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona