Medzi najväčších žiadateľov o patenty v EÚ patrí aj tabaková spoločnosť

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 12:29 • 2 min
Medzi najväčších žiadateľov o patenty v EÚ patrí aj tabaková spoločnosť

BRATISLAVA - Európsky patentový úrad (EPO) tento týždeň vydal svoju výročnú správu, v ktorej uviedol aj rebríček 100 najväčších žiadateľov o patenty za rok 2016.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi sa nachádza aj spoločnosť Philip Morris International (PMI), a to na 63. mieste. Informoval o tom Petr Šebek z Philip Morris Slovakia, s.r.o. PMI je podľa neho jedinou tabakovou spoločnosťou v tomto rebríčku.

 

Uviedol, že spoločnosť má portfólio s viac ako 1800 udelenými patentmi a takmer 4000 uverejnenými patentovými prihláškami súvisiacimi s duševným vlastníctvom vytvoreným pri vývoji svojich bezdymových produktov.

 

Obsahujú podľa neho široký rozsah inovácií, ako napríklad technológie na precízne zahrievanie tabaku namiesto jeho horenia, nové spôsoby zahrievania tekutiny v e-cigarete a nové výrobné procesy. Ambíciou PMI je podľa Šebeka vytvoriť, posudzovať a uvádzať na trh produkty, ktoré majú potenciál prezentovať menšie riziko v porovnaní s pokračovaním vo fajčení a ktoré budú v konečnom dôsledku prospešné pre fajčiarov, verejné zdravie a spoločnosť ako celok.

 

Philip Morris International Inc. je medzinárodnou tabakovou spoločnosťou, pod ktorú patrí 6 z top 15 svetových značiek a produktov predávaných na viac ako 180 trhoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona