Medzi najrýchlejšie rastúce IT firmy sa dostali dve zo Slovenska

NETKY.SK • 5 December 2013, 16:34 • 2 min
Medzi najrýchlejšie rastúce IT firmy sa dostali dve zo Slovenska

BRATISLAVA - Do rebríčka najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností Technology Fast 500 v regióne Európa, Blízky východ a Afrika (EMEA), sa dostali aj dve zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Firma WebSupport, ktorá obsadila 138. miesto a firma Eset, ktorá sa umiestnila na 466. priečke. Rebríček Technology Fast 500 zostavuje spoločnosť Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL). Informovala o tom spoločnosť Deloitte Slovensko.

Prvé miesto v rebríčku v regióne EMEA obsadila francúzska spoločnosť YMagis, ktorá sa špecializuje na digitálne kino. Firma zaznamenala rast výnosov za posledných päť rokov až 59,1 tis. %. Najväčšie zastúpenie v rebríčku, až 86 firiem malo práve Francúzsko, ktoré tak dominuje už niekoľko rokov po sebe. Po ňom nasleduje Veľká Británia so 71 spoločnosťami a Švédsko s 52 organizáciami. 

Rebríček Deloitte Technology Fast 500 hodnotí najrýchlejšie rastúce verejné a súkromné spoločnosti v oblasti technológií, médií, telekomunikácií, biotechnológií a zelených technológií z 24 krajín regiónu EMEA na základe percentuálneho rastu výnosov za uplynulých päť rokov. Tento rok bola celková priemerná miera rastu výnosov rebríčka Fast 500 vo výške 1 403 %, čo je mierny pokles v porovnaní s 1 549-percentnou mierou rastu v minulom roku. V roku 2013 sa do prihlásilo viac ako tisíc spoločností. Spoločnosť Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenstva a finančného poradenstva klientom v mnohých odvetviach verejného a súkromného sektora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona