Medzi londýnskymi vzorkami 23 pozitívnych

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 15:31 • 2 min
Medzi londýnskymi vzorkami 23 pozitívnych

LONDÝN - Ani olympijské hry 2012 v Londýne nebudú zrejme uchránené od ďalšej dopingom vynútenej revízie výsledkových listín.

slovakia

left justify in out

Z opätovnej analýzy 265 vzoriek odobratých účastníkom Hier XXX. olympiády vyplynulo 23 nepriaznivých výsledkov. Pochádzajú z piatich odvetví a radosť z nich nebudú mať v šiestich krajinách.

 

Medzinárodný olympijský výbor (MOV), ktorý testovanie najnovšími metódami v laboratóriách v Lausanne nariadil, ani v tomto prípade mená nezverejnil, urobí tak až po potvrdzujúcom rozbore B-vzoriek. "Program opätovnej analýzy pokračuje, ďalšie výsledky môžu prísť v priebehu nasledujúcich týždňov," uviedol MOV.


Londýnska skupina odberov nadviazala na pekinskú z OH 2008, ktorá vykázala 31 potenciálnych podvodov. K 14 z nich sa na základe oznámenia od MOV priznal Ruský olympijský výbor a tunajšie médiá ich priradili aj ku konkrétnym športovcom, až na tri výnimky k atlétom. Desiati z nich boli medailisti. Aj v tomto prípade prebehnú ešte analýzy B-vzoriek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies