Medzi bezdomovcami, s ktorými raňajkoval pápež, bol aj Slovák

NETKY.SK • 19 December 2013, 06:51 • 2 min
Medzi bezdomovcami, s ktorými raňajkoval pápež, bol aj Slovák

RÍM - Medzi bezdomovcami, ktorí v utorok s pápežom Františkom oslávili jeho 77. narodeniny, bol aj Slovák. Dnes o tom napísal vatikánsky oficiálny denník L'Osservatore Romano.

slovakia

left justify in out

Ďalšími "šťastlivcami" boli Poliak a Čech. Všetci traja spali pod historickým stĺporadím na okraji Vatikánu, keď sa im prihovoril arcibiskup Konrad Krajewski. "Nechceli by ste prísť na narodeninovú oslavu pápeža Františka?" opýtal sa ich duchovný. Následne sa zbalili, odišli za hlavou katolíckej cirkvi a naraňajkovali sa s ním. Jeden z nich mal celý čas pri sebe aj svojho psa. 

Pápež oslávil narodeniny v predstihu ešte v sobotu, keď sfúkol sviečky na narodeninovej torte, ktorú mu darovali deti. V utorok sa stretol s členmi argentínskeho futbalového tímu San Lorenzo z jeho domovského Buenos Aires, ktorí mu odovzdali repliku majstrovskej trofeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies