„Medveďov“ zasiahla kríza, Chára volá po väčšej stabilite

NETKY.SK • 23 December 2010, 09:12 • 2 min
„Medveďov“ zasiahla kríza, Chára volá po väčšej stabilite

„Medveďov“ zasiahla kríza, Chára volá po väčšej stabilite

slovakia

left justify in out

img

Nie príliš radostné obdobie prežívajú v zámorskej NHL hokejisti Bostonu Bruins. „Medvedi“ z ostatných piatich zápasov zvíťazili iba raz, keď v sobotu zdolali Washington 3:2, a v tabuľke Východnej konferencie sa prepadli na posledné ôsme postupové miesto.

Základná časť je dlhá a každý mančaft musí zákonite prejsť krízovým obdobím, tréner Claude Julien však nemôže byť s momentálnou hrou tímu z originálnej šestky spokojný. „Neviem, či práve prechádzame prirodzenou oddychovou fázou alebo nie, v každom prípade naše súčasné výkony neakceptujem. Fanúšikovia majú od nás určité očakávania, toto mesto má históriu plnú víťazstiev a ak sa chceme stať jej súčasťou, musíme sa zdvihnúť a každý večer ‘makať‘ nadoraz,“ zdôraznil hlavný kouč Bostonu v rozhovore pre ESPN.

Séria nevýrazných výsledkov trápi aj kapitána Zdena Cháru. „V našej hre badať nestabilitu. Musím sa opäť zoskupiť a začať ťahať za jeden povraz. Iba tvrdá práca prinesie lepšie výsledky,“ myslí si slovenský obranca. Ten po pondelňajšej prehre 0:3 s Anaheimom vyhlásil, že každý hráč, ktorý nosí na sebe zlato-čierny dres, musí hrať s väčšou hrdosťou a zanietením. Po utorkovom rannom tréningu tieto slová zopakoval. „Stále mám rovnaké pocity. V našej hre musí byť vidno väčší zápal a nadšenie,“ tvrdí Chára, ktorý v 32 zápasoch sezóny zaznamenal 13 kanadských bodov (4+9). „ Nepracovali sme tak tvrdo, ako sa to od nás vyžaduje. Vieme, že je to v nás. Máme k dispozícii všetky prostriedky, aby sme sa zlepšili, nemôžeme čakať, že to niekto urobí za nás. Musíme nájsť cestu ako sa správne namotivovať na každý zápas a na každého súpera,“ doplnil víťaz Norrisovej trofeje zo sezóny 2008/2009.

Bruins majú veľmi veľa času na nápravu. Panika rozhodne nie je v ich prípade na mieste, veď v tabuľke si stále držia ôsmu postupovú priečku, pričom do konca základnej časti zostáva odohrať ešte dlhočizných 50 zápasov. „Musíme byť súťaživejšími, vrátiť sa k našej hre a dostať klub na tie priečky, ktoré mu prináležia. Momentálne tam nie sme a priemernosť v tejto lige nestačí,“ dodal tréner Julien.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies