Medvedie pätorčatá z košickej ZOO oslávili desiate narodeniny

NETKY.SK • 11 Január 2012, 14:12 • 2 min
Medvedie pätorčatá z košickej ZOO oslávili desiate narodeniny

Medvedie pätorčatá z košickej ZOO oslávili desiate narodeniny

slovakia

left justify in out

img

Dve zo slávnych medvedích pätorčiat zapísaných aj do Guinnessovej knihy rekordov oslávili v utorok 10. januára v košickej ZOO desiate narodeniny.
ZOO Košice chová medvede hnedé od októbra 1988. Chovný pár Kubo a Maťa prišli vtedy zo ZOO Bratislava. Z viacerých vrhov v ZOO Košice dodnes žijú ich dvaja potomkovia - Ivan a Žabo, ktorých priviedli na svet po deviatich rokoch. Medvedia rodina sa opäť rozrástla o štyri roky, keď prišli na svet pätorčatá preslávené zápisom do Guinnessovej knihy rekordov.
„Deviate narodeniny súrodenci neoslavovali spolu. Bubo a Dazzle našli nový domov v novom, vcelku luxusnom zariadení súkromnej ZOO Ranč Větrovy pri českom Tábore,“ uviedla Eva Malešová z oddelenia vzdelávania a marketingu košickej ZOO.
Zároveň pripomenula, že na jar roku 2011 zasiahla košickú ZOO smutná udalosť. „V marci po hybernácii sa začal komplikovať zdravotný stav Miša. Napriek intenzívnej starostlivosti ošetrovateľov, zoológov i veterinárnych lekárov, jeden zo súrodencov skonal na torziu tenkého čreva,“ dodala.
V súčasnosti chová ZOO šesťčlennú medvediu rodinu vo veľkom výbehu, ktorý je rozdelený na časť pre rodičov, výbeh pre ich dvoch starších potomkov a najväčšie obydlie si užívajú Cindy a Ťapík zo slávnej súrodeneckej pätice. „V týchto zimných dňoch častejšie zalezú do obydlí, ktoré si vyhĺbili, a zo spánku sa nedajú vyrušiť ani návštevníkmi. Paradoxne, najčulejší sú rodičia, ktorých môžete vidieť vo výbehu denne. Sú to práve oni, vďaka ktorým sa preslávila v Guinnessovej knihe rekordov nielen zoologická záhrada, ale aj jej zriaďovateľ – mesto Košice,“ doplnila Malešová.
Narodeninová párty, na ktorej nechýbala ani narodeninová torta, sa uskutočnila o 10.00 h pri chovnom zariadení medveďov hnedých.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies