Medvedie dni prilákali na Hrebienok rekordných 37-tisíc návštevníkov

NETKY.SK • 8 August 2016, 12:38 • 2 min
Medvedie dni prilákali na Hrebienok rekordných 37-tisíc návštevníkov

POPRAD – Deviaty ročník festivalu Medvedie dni prilákal počas štyroch dní na Hrebienok vo Vysokých Tatrách 37-tisíc návštevníkov.

slovakia

left justify in out

Organizátorom sa podarilo prekonať aj minuloročné čísla, a to až o štyritisíc návštevníkov. „K rekordnej návštevnosti Medvedích dní prispelo okrem výnimočného programu aj počasie, ktoré prialo najväčšiemu tohtoročného letnému podujatiu pre rodiny s deťmi v Tatrách najmä v prvé dva dni,“ informovala dnes Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Vysoké Tatry. Medvedie dni trvali od štvrtku do nedele, predchádzalo im vyrezávanie drevených medveďov, ktoré už spríjemňujú relaxačnú zónu na Hrebienku.


Návštevníci prichádzali počas festivalu na Hrebienok pozemnou lanovkou alebo peši zo Starého Smokovca.

 

„Sobotná zmena počasia, ktorá priniesla do Tatier prehánky a chladnejšie počasie, síce mala za dôsledok menší počet návštevníkov počas prvého víkendového dňa, ale tí, ktorých ani počasie neodradilo, si mohli užiť plnohodnotný program,“ uviedla ďalej Žigová. V posledný deň festivalu, v nedeľu, padol aj ďalší rekord, a to v počte návštevníkov festivalu za jeden deň, na Hrebienok ich prišlo 12-tisíc.


Deti a ich rodičov počas festivalu bavil napríklad Majster N, spevák Miro Jaroš či Fíha tralala. Pozrieť si mohli aj časť populárneho muzikálu Mauglí a predstavenia Máša a medveď. „Medvedie dni sú unikátnym projektom pre toho najvďačnejšieho – detského návštevníka, ktorého úprimná radosť, ktorá je počas celej akcie absolútne a nefalšovane všade prítomná, je tým najlepším hnacím motorom k príprave ďalšieho ročníka, na ktorý sa už teraz všetci nielen tešíme, ale nad ním už začíname aj premýšľať,“ dodal predseda predstavenstva miestnej OOCR a primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona