Medvedev: Západ sankcie uvalené na Rusko zrejme tak skoro nezruší

NETKY.SK • 22 Január 2017, 14:32 • 2 min
Medvedev: Západ sankcie uvalené na Rusko zrejme tak skoro nezruší

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev dnes uviedol, že sankcie, ktoré Západ uvalil na Rusko pravdepodobne zostanú v platnosti ešte "dlhý čas", a to aj napriek očakávaniam, že politika nového amerického prezidenta Donalda Trumpa povedie k zlepšeniu vzťahov medzi Washingtonom a Moskvou.

slovakia

left justify in out

Ruskí predstavitelia nemôžu "vkladať nádeje do volieb v zahraničí", povedal Medvedev v Moskve pred delegátmi zjazdu svojej strany Jednotné Rusko. "Musíme sa zbaviť ilúzie, že sankcie uvalené na našu krajinu budú zrušené," dodal.

Trumpov prísľub začať budovať nové vzťahy s Ruskom vyvolal v tejto krajine nadšenie. Ruskí predstavitelia však varujú, že názorové rozdiely medzi Moskvou a Washingtonom nepominú zo dňa na deň.

Spojené štáty a Európska únia uvalili v minulosti na Rusko sankcie za jeho anexiu Krymu a podporu proruských separatistov na východe Ukrajiny.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona