Medvedev: Sankcie poškodzujú ekonomiku Ruska, ale aj Západu

NETKY.SK • 10 December 2014, 11:51 • 2 min
Medvedev: Sankcie poškodzujú ekonomiku Ruska, ale aj Západu

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev v stredu vyhlásil, že sankcie Západu voči Moskve poškodzujú ruskú ekonomiku, hospodárstvo Západu však podľa neho ovplyvňujú tiež.

slovakia

left justify in out

"Sankcie poškodzujú ekonomiky a spoločnosti krajín, ktoré sankcie uvalili, tak ako poškodzujú aj naše," uviedol Medvedev v rozhovore pre ruské médiá. Alternatívou k západným trhom by podľa neho mohli byť ázijské finančné trhy, ktoré sú "vo všeobecnosti pripravené" na spoluprácu s ruskými spoločnosťami a bankami.

 

Ruskú ekonomiku poškodzuje aj devalvácia rubľa, uviedol ďalej Medvedev. Verí však, že ruská mena v budúcnosti posilní. Rubeľ stratil v tomto roku voči americkému doláru viac ako 30 % hodnoty. Ruská centrálna banka na intervencie na devízovom trhu s cieľom podporiť oslabujúci rubeľ vynaložila v piatok 5. decembra ďalších 1,9 mld. USD. Banka o tom informovala v utorok. Od začiatku tohto roka ruská centrálna banka na obranu národnej meny vynaložila už viac ako 70 mld. USD. 

 

Západné mocnosti zaviedli ekonomické sankcie voči Rusku pre jeho angažovanosť na Ukrajine, ktoré siahajú od zmrazenia aktív až po zákaz prístupu ruským firmám k zahraničnému kapitálu. Moskva zakázala v reakcii na to dovoz niektorých druhov potravín z Európskej únie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies