Medvedev: Rusko nechce uzavretú ekonomiku

NETKY.SK • 19 September 2014, 19:04 • 2 min
Medvedev: Rusko nechce uzavretú ekonomiku

MOSKVA - Rusko sa nechce uzavrieť pred globálnou ekonomikou. Vyhlásil to dnes premiér Dmitrij Medvedev a upozornil Západ, že jeho snahy o izoláciu alebo ignorovanie takej veľkej mocnosti, akou je Rusko, sú nemožné. Informoval o tom portál Business Times.

slovakia

left justify in out

Rusko podľa premiéra Medvedeva "nezmení svoj kurz" a reči o základných zmenách modelu rozvoja ruskej ekonomiky a vytvorenie takzvanej uzavretej ekonomiky označil za nevhodné a nepotrebné.
     

"Naša krajina také hospodárstvo nepotrebuje. Nikto nepotrebuje takú ekonomiku," vyhlásil. "Naše priority zostávajú nezmenené. Nezmeníme kurz," povedal Medvedev v prejave na konferencii investorov v čiernomorskom prístave Soči.
     

Na záver ruský premiér Medvedev odkázal Bruselu a Washingtonu, že musia vziať do úvahy záujmy jadrovej veľmoci, ako Rusko je, a dodal, že niektoré západné štáty akosi zabudli na skutočnosť, že aj Rusko má svoje národné záujmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona