Medvedev: Rusko je pripravené budovať vzťahy s Tureckom

NETKY.SK • 2 September 2014, 19:17 • 2 min
Medvedev: Rusko je pripravené budovať vzťahy s Tureckom

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev zaslal novozvolenému tureckému predsedovi vlády Ahmetovi Davutoglovi list, v ktorom mu zagratuloval k menovaniu do funkcie, pričom poznamenal, že Moskva je pripravená rozvíjať spoluprácu s Ankarou.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na vyhlásenie Medvedevovej tlačovej kancelárie.
     

"Rusko a Turecko sú zviazané dlhodobými partnerskými vzťahmi. Som si istý, že ďalšie upevnenie spolupráce v oblasti obchodu, hospodárstva, investícií, vedy, priemyslu, kultúry a iných sfér je v záujme oboch krajín. Som pripravený na aktívnu spoločnú prácu zameranú na budovanie širokospektrálnej bilaterálnej spolupráce," napísal v liste Medvedev. 
     

V Turecku sa konali 10. augusta vôbec prvé priame voľby hlavy štátu. Od roku 1923, keď sa krajina stala republikou, o najvyšších štátnických postoch rozhodoval vždy parlament. Prezidentské voľby vyhral so ziskom 52 percent hlasov bývalý premiér Recep Tayyip Erdogan. Davutoglu, bývalý šéf tureckej diplomacie, sa 28. augusta stal novým predsedom tureckej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona