Medvedev: Putina som nominoval preto, že sa tým zvýšia šance na volebný triumf

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:12 • 2 min
Medvedev: Putina som nominoval preto, že sa tým zvýšia šance na volebný triumf

Medvedev: Putina som nominoval preto, že sa tým zvýšia šance na volebný triumf

slovakia

left justify in out

img

Súčasný ruský prezident Dmitrij Medvedev navrhol premiéra a exprezidenta Vladimira Putina opätovne za najvyššieho predstaviteľa Ruska podľa svojich slov preto, lebo Putin sa teší o niečo vyššej popularite než on, je politikom s najväčším rešpektom v krajine a vo veľkej väčšine strategických a taktických otázok sa obaja zhodujú.
      Vyplýva to z obsahu rozhovoru, ktorý prezident Ruskej federácie poskytol dnes ruským televíznym staniciam Pervyj kanal, Rossija a NTV.
      Podľa vlastných slov nemal Medvedev pri rozhodovaní sa o tejto otázke na mysli nič iné, len zvýšenie šancí na volebné víťazstvo.
      Najvyšší ruský predstaviteľ aj tentoraz zdôraznil, že vo voľbách si nikdy nikto nemôže byť istý výsledkom a kohokoľvek môže v nich stretnúť neúspech.
      Dmitrij Medvedev podčiarkol, že súperiť by v danej situácii nebolo správne. Takto podľa neho nepostupujú v žiadnej krajine. Osoby reprezentujúce rovnakú politickú silu si rozdeľujú úlohy. Sú krajiny, kde sa o tom rozhoduje v primárkach, inde na straníckych zjazdoch a ešte inde o tom rozhodujú samotní lídri, dodal. V tejto súvislosti pripomenul príklad prezidenta USA Baracka Obamu a jeho niekdajšej vnútrostraníckej rivalky Hillary Clintonovej.
      Prvý muž Ruskej federácie súčasne avizoval zásadnú rekonštrukciu vládneho kabinetu po prezidentských voľbách, keď sa terajší prezident ujme - ako to vyplynulo z minulotýždňových informácií - funkcie premiéra, ak na to strana Jednotné Rusko dostane mandát od voličov.
      Interview s Putinom sprostredkovali tlačové agentúry Associated Press a Ria Novosti.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies