Medvedev prirovnal pripojenie Krymu k pádu Berlínskeho múru

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 14:28 • 2 min
Medvedev prirovnal pripojenie Krymu k pádu Berlínskeho múru

MOSKVA - Opätovné zjednotenie Krymu s Ruskom má pre krajinu rovnaký význam ako pád Berlínskeho múru pre Nemecko. Uviedol to dnes ruský premiér Dmitrij Medvedev v rámci výročnej správy v Štátnej dume.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 "V dejinách každej krajiny existujú míľniky, ktoré predstavujú začiatok novej epochy. Pre moderné Rusko to bol rok 2014," uviedol Medvedev s tým, že podobné udalosti "vždy vyvolajú veľký geopolitický rozruch", píše agentúra TASS.
     

"Krymský polostrov napriek svojim formálnym postsovietskym hraniciam zostal vždy našou zemou. Som presvedčený, že každý Rus a každý zodpovedný politik si uvedomil obrovský význam tejto udalosti," uviedol predseda ruskej vlády.
     

"Mnohí vnímajú návrat Krymu ako historické zadosťučinenie, ktorého význam možno prirovnať k pádu Berlínskeho múru a jednoteniu Nemecka, či návratu Hongkongu a Macaa pod jurisdikciu Číny," zhodnotil situáciu Medvedev.
     

"Bezprecedentný politický a ekonomický nátlak je daňou za náš postoj, ale úrady i spoločnosť si uvedomili, že niet inej cesty," zakončil ruský premiér. 
     

Rusko anektovalo Krymský polostrov a mesto Sevastopol po referende z marca 2014, v ktorom sa podľa oficiálnych výsledkov väčšina obyvateľstva vyslovila za pripojenie tohto dovtedy ukrajinského územia k Rusku. Západ sporné referendum odmietol uznať a za ohrozenie územnej celistvosti a suverenity Ukrajiny uvalil sériu sankcií na ruských i krymských predstaviteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona