Medvedev pohrozil Moldavsku sankciami po incidente s Rogozinom

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 18:07 • 2 min
Medvedev pohrozil Moldavsku sankciami po incidente s Rogozinom

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev dnes varoval, že Moskva môže potrestať Moldavsko za krátke zadržanie lietadla ruského podpredsedu vlády Dmitrija Rogozina počas jeho oficiálnej víkendovej cesty do tohto regiónu.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na agentúru ITAR-TASS.
     

Medvedev na stretnutí s vládnymi činiteľmi uviedol, že Rusko udalosť zohľadní "v otázkach hospodárskej spolupráce" s Kišiňovom. Rozogin v piatok odcestoval na návštevu moldavskej separatistickej oblasti Podnestersko, kde zbieral podpisy pre petíciu vyzývajúcu Moskvu na uznanie nezávislosti regiónu od Moldavska.
     

Tamojšie úrady mu však na letisku v metropole Kišiňov zhabali niekoľko škatúľ s podpisovými hárkami. Rusko vytýka moldavskej vláde snahy o dosiahnutie asociačnej dohody s Európskou úniou, ktorá dúfa v jej podpísanie ešte v priebehu tohto roka.
     

Ruský vicepremiér navštívil moldavský separatistický región Podnestersko v piatok pri príležitosti osláv Dňa víťazstva nad fašizmom. Ponúkol podporu regiónu, kde pôsobí 1500 ruských vojakov. Rogozinovi pri návrate do Moskvy neumožnilo Rumunsko vstup do svojho vzdušného priestoru.
     

Podnestersko sa odtrhlo od Moldavska v 90. rokoch, medzinárodné spoločenstvo však jeho nezávislosť neuznalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies