Medvedev navštívil slávny Angkor Vat, chráni ho 10-tisíc príslušníkov

NETKY.SK • 23 November 2015, 13:46 • 2 min
Medvedev navštívil slávny Angkor Vat, chráni ho 10-tisíc príslušníkov

PHNOM PÉNH - Ruský premiér Dmitrij Medvedev si dnes súkromne prezrel svetoznámy chrámový komplex Angkor Vat pri meste Siem Reap na severe Kambodže, v ktorej začal štátnu návštevu, chránenú prísnymi bezpečnostnými opatreniami.

slovakia

left justify in out

Kambodža rozmiestnila počas Medvedevovej trojdňovej návštevy - vrátane prehliadok pamiatok a oficiálnych stretnutí - celkovo vyše 10.000 policajtov a vojakov, informovala dnes agentúra AP.

 

Chrámový komplex Angkor Vat je hlavnou turistickou atrakciou Kambodže a nachádza sa na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Po prehliadke starovekých chrámov pri a v meste Siem Reap má Medvedev v pláne odletieť do hlavného mesta Phnom Pénh, kde ho v utorok čaká stretnutie s kambodžským premiérom Hun Senom.

 

Ruské úrady požiadali o súkromie počas tej časti Medvedevovej cesty, keď si bude prezerať pamätihodnosti. Moskva požiadala kambodžské ministerstvo zahraničných vecí, aby "neposielalo médiá, ani im neumožnilo" spravodajsky pokrývať premiérovu návštevu v chrámovom komplexe Angkor Vat či v kráľovskom paláci v hlavnom meste, vysvetlilo samotné ministerstvo.

 

Hovorca kambodžskej vlády uviedol, že medzi mestom Siem Reap a metropolu Phnom Pénh dislokovali 10.000 príslušníkov bezpečnostných síl, aby Medvedevovi zabezpečili "úplnú ochranu".

 

Premiéri Medvedev a Hun Sen podľa očakávania podpíšu šesť dohôd. Bude medzi ne patriť aj dohoda o výmene informácií o praní špinavých peňazí a financovaní terorizmu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies