Medvedev nariadil založenie komisie pre humanitárnu pomoc Donbasu

NETKY.SK • 21 December 2014, 13:40 • 2 min
Medvedev nariadil založenie komisie pre humanitárnu pomoc Donbasu

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev podpísal dekrét nariaďujúci založenie vládnej komisie pre humanitárnu pomoc vojnou zmietaným oblastiam na juhovýchode Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Dokument dnes zverejnila ruská vláda na svojej internetovej stránke.
      

Založenie komisie prichádza v čase zúfalej humanitárnej situácie v Luhanskej a Doneckej oblasti, napísala agentúra TASS.
      

Komisia, na čele ktorej by mal stáť námestník ministra hospodárskeho rozvoja, bude pôsobiť v juhoruskej Rostovskej oblasti. V komisii budú aj zástupcovia ďalších ministerstiev a vládnych agentúr.
      

Do východukrajinských miest Doneck a Luhansk dorazil dnes v poradí už desiaty ruský humanitárny konvoj. "Vyše 90 vozidiel dorazilo do Donecka so zásobami potravín, stavebným materiálom a liekmi," informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Rovnaký počet nákladných áut dorazil do Luhanska. Celkovo dopravil konvoj do Donbasu vyše 1400 ton pomoci vrátane novoročných darčekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies