Medvedev nariadil úplné odstránenie mín v Čečensku

NETKY.SK • 18 August 2010, 07:16 • 2 min
Medvedev nariadil úplné odstránenie mín v Čečensku

Medvedev nariadil úplné odstránenie mín v Čečensku

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev nariadil odstránenie všetkých mín v severokaukazskej republike Čečensko. Informovala o tom dnes ruská tlačová agentúra RIA Novosti.
      Rusko bojovalo v dvoch vojnách proti separatistom v Čečensku, v 90. rokoch a v prvom desaťročí 21. storočia, a odvtedy zostalo až dodnes zamínovaných ešte približne 14.000 hektárov územia tejto autonómnej republiky.
      Medvedev predložil záležitosť odstránenia mín na svojom stretnutí s čečenským prezidentom Ramzanom Kadyrovom.
      "Musíme dať naše územia... do poriadku, to je absolútne jasné," povedal Medvedev. Dodal, že nariadi ministerstvu obrany a ministerstvu pre mimoriadne situácie aj ďalším štátnym orgánom, aby začali pracovať na tejto úlohe.
      Kadyrov uviedol, že mierumilovní občania stále až príliš často zomierajú pri výbuchoch mín po celej republike.
      Vlani v novembri bezpečnostné zložky zneškodnili osem mín nastražených na hranici medzi Čečenskom a nepokojnou republikou Dagestan.
      V severokaukazských republikách Ruskej federácie, predovšetkým v Čečensku, Dagenstane a Ingušsku, dochádza v súčasnosti často k útokom na políciu a oficiálnych predstaviteľov aj napriek tomu, že vlani sa v Čečensku skončil desať rokov trvajúci špeciálny režim protiteroristických operácií.

Zdroj: TASR/RIA Novosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies