Medvedev je proti rezolúcii OSN o Sýrii

NETKY.SK • 20 Jún 2011, 08:17 • 2 min
Medvedev je proti rezolúcii OSN o Sýrii

Medvedev je proti rezolúcii OSN o Sýrii

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev fakticky vylúčil podporu rezolúcie OSN, ktorá by odsúdila zákrok Sýrie proti prodemokratickým protestujúcim. Informovali o tom dnes noviny Financial Times (FT).
      Medvedev v rozhovore pre denník kritizoval spôsob, akým západné krajiny interpretujú rezolúciu OSN č. 1973 o Líbyi. Podľa jeho slov ju tým premenili na "zdrap papiera na zakrytie nezmyselnej vojenskej operácie".
      "Nerád by som, aby bola rezolúcia o Sýrii realizovaná podobne," dodal Medvedev.
      Rusko sa zdržalo hlasovania pri marcovom schválení rezolúcie o Líbyi, ktorá otvorila cestu vojenskému zásahu s cieľom ochrániť civilistov v severoafrickej krajine. Moskva následne obvinila spojencov z prekročenia mandátu.
      Rusko a Čína, ďalší člen Bezpečnostnej rady OSN s právom veta, sú proti prijímaniu rezolúcie o Sýrii a do rozhovorov o jej príprave sa takmer nezapájajú.
      "Povedia nám, že v rezolúcii sa uvádza 'odsudzujeme násilie', a tak by niektorí signatári mohli nakoniec odsudzovať násilie vyslaním bombardérov," citovali Medvedeva Financial Times. "V každom prípade nechcem, aby to bolo na mojej zodpovednosti," dodal ruský prezident.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies