Medveď zabil ošetrovateľa pred zrakmi návštevníkov v zoo parku

NETKY.SK • 4 August 2017, 16:03 • 2 min
Medveď zabil ošetrovateľa pred zrakmi návštevníkov v zoo parku

ŠTOKHOLM - Ošetrovateľa zvierat vo švédskom zoo parku zabil medveď, informovala dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Muž upratoval ohradu, keď ho napadol medveď hnedý, ktorý sa podhrabal popod plot. Na miesto prišli ihneď záchranári, ale 19-ročnému ošetrovateľovi už nevedeli pomôcť ani po prevoze vrtuľníkom do nemocnice. Jeden zo zamestnancov dvojročného medveďa zastrelil.

 

Útok šelmy sledovala v šoku skupina návštevníkov, ktorí sa snažili v tej istej ohrade podávať medveďom potravu. Išlo o päťčlennú rodinu, nič sa jej však nestalo. Návštevníkov presunuli z miesta tragédie, ktorú začala vyšetrovať polícia, a park uzavreli. 

 

V zoo parku Orsa Rovdjurspark, 330 kilometrov severne od Štokholmu, žijú dravce vrátane rozličných druhov medveďov, leopardov, rysov a vlkov. Otvorili ho v roku 1986, zaberá plochu 325.000 metrov štvorcových a sám sa označuje za najväčší svojho druhu v Európe, dodáva agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona