Medveď pri obci Višňové zaútočil na dvoch ľudí

NETKY.SK • 2 Máj 2023, 08:35 • 2 min
Medveď pri obci Višňové zaútočil na dvoch ľudí

BRATISLAVA/VIŠŇOVÉ - Medveď v pondelok ráno zaútočil na dvoch ľudí v lokalite Zadné pole pri obci Višňové v okrese Žilina. Oboch ošetrili vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a sú mimo ohrozenia života.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková. Ochranári v danej lokalite vyzývajú na zvýšenú opatrnosť. "Muži dohľadávali postreleného diviaka v remízke, odkiaľ medveď zaútočil najprv na lesníka. Neskôr útok zopakoval aj na poľovníka, ktorý na neho vystrelil," spresnila ŠOP. Obaja boli podľa jej slov ošetrení v nemocnici a jeden z nich zostal hospitalizovaný na pozorovanie.

 

Miesto útoku sa nachádza v remízke na hranici Predného a Zadného poľa, kde medveď pravdepodobne odpočíval. V lokalite vykonal obhliadku aj Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR. "Na mieste boli nájdené pobytové znaky, ktoré potvrdili prítomnosť tejto veľkej šelmy. Približná vzdialenosť od obce Višňové je 800 metrov," ozrejmila ŠOP. Upozornila, že medveď je pravdepodobne postrelený a môže byť preto agresívny a pre náhodných okoloidúcich nebezpečný.

 

Zásahový tím oblasť útoku monitoruje s cieľom predísť prípadným ďalším stretom. O incidente upovedomili Políciu SR aj starostku obce Višňové. Tá vyzvala ľudí, aby v lokalite zvýšili opatrnosť. "V záujme vlastného bezpečia zvážte návštevnosť Višňovskej doliny a širšieho okolia," povedala na sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies