Medlovej prioritou v novej sezóne seriál WST a tréning nových trikov

NETKY.SK • 10 November 2015, 13:23 • 2 min
Medlovej prioritou v novej sezóne seriál WST a tréning nových trikov

BRATISLAVA - Hlavnú zložku v kalendári slovenskej snoubordistky Klaudie Medlovej pre novú sezónu tvoria preteky zaradené do seriálu World Snowboard Tour (WST). Dvadsaťdvaročná špecialistka na freestyleové disciplíny by mala prvé podujatie s názvom Pleasure Jam absolvovať v sobotu 28. novembra na ľadovci v rakúskom Dachsteine, kde sa chystá na štart v obľúbenom slopestyle.

slovakia

left justify in out

"WST je úplne prvá federácia, ktorá zastrešovala súťažný snoubording. Konkurencia v tomto seriáli je ešte väčšia ako vo FIS. Napríklad najlepší Nóri jazdia mimo olympijskej sezóny výlučne WST a nie FIS-ové preteky. Keďže v tejto sezóne sa ešte nebude bojovať o účasť na ZOH 2018, chceme si vyskúšať účinkovanie vo WST. Klaudia po pretekoch v Dachsteine dostala pozvánku ako náhradníčka na prestížne podujatie Dew Tour, ktoré sa bude konať 10.-13. decembra v americkom Breckenridge. Keď nejaká súperka nenastúpi alebo sa zraní v tréningu, bude mať Klaudia možnosť postaviť sa na štart hlavných pretekov. Jej šance v tomto smere odhadujem ako dosť reálne. V prípade, že by na Dew Tour dosiahla výnimočný výsledok, mohla by sa priblížiť k účasti na X-Games, ktoré sú jej veľkým snom. Pravda, ani prípadné pódiové umiestnenie by jej nemuselo automaticky zaručiť pozvánku, ale minimálne by na seba upútala pozornosť," povedal pre TASR tréner najúspešnejšej slovenskej snoubordistky Marek Hliničan.

 

Jeho zverenka má za sebou jednoznačne najúspešnejšiu sezónu v kariére, v ktorej zažiarila ako kométa. Na Svetovom pohári FIS v kanadskom Stonehame v oboch jej obľúbených disciplínach - slopestyle a Big Air - obsadila tretie miesta, predtým na januárových MS v Kreischbergu získala bronzovú medailu v slopestyle. V Big Airi jej cenný kov unikol u vlások, keď bola štvrtá.

 

Medlovej predbežný kalendár na sezónu 2015/2016 obsahuje len dve položky SP FIS. Osemnásteho februára by mala štartovať v pretekoch slopestyle v kórejskom Pjongčangu, ktorý v roku 2018 usporiada ZOH a v marci by mala súťažiť v Špindlerovom Mlýne. "Klaudiin kalendár je zatiaľ predbežný. Všetko bude záležať na tom, ako sa bude cítiť. V tejto sezóne by sme sa chceli zamerať najmä na tréning nových trikov a s veľkou pravdepodobnosťou sa Klaudia na všetkých pretekoch, ktoré máme v predbežnom kalendári, nezúčastní," dodal Hliničan.

 

Kalendár Klaudie Medlovej na sezónu 2015/2016:

28. novembra 2015: Pleasure Jam, Dachstein (Rakúsko) - slopestyle (World Snowboard Tour, WST - pozn.)

12. decembra 2015: Dew Tour, Breckenridge (USA) - slopestyle (žiadna federácia)

20. januára 2016: Laax Open, Laax (Švajčiarsko) - slopestyle (WST)

12. februára 2016: ALE Big Air, Göteborg (Švédsko) - Big Air (WST)

18. februára 2016: Svetový pohár, Pjongčang (Kórea) - slopestyle (FIS)

28. februára 2016: Burton US Open, Vail (USA) - slopestyle (WST)

13. marca 2016: MS, Ja-pu-li (Čína) - slopestyle + Big Air (WST)

20. marca 2016: Svetový pohár Snow Jam, Špindlerův Mlýn (ČR) - slopestyle (FIS + WST)

3. apríla 2016: Community Cup, Keystone (USA), Big Air (WST)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies