Medlová opäť myslí na medailu, zranenie ju nelimituje

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 08:48 • 2 min
Medlová opäť myslí na medailu, zranenie ju nelimituje

SIERRA NEVADA - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová sa na blížiacich majstrovstvách sveta v Sierra Nevade (9.-17. marca) predstaví v pozícii obhajkyne bronzovej medaily v slopestyle, ktorú vybojovala pred dvoma rokmi v rakúskom Kreischbergu. Okrem toho na seba upriamila pozornosť štvrtým miestom v jej druhej obľúbenej freestyleovej disciplíne Big Air. Zverenka trénera Mareka Hliničana pred štartom bienálneho podujatia uviedla, že za úspech bude považovať, keď sa jej v Španielsku podarí získať ďalší cenný kov.

slovakia

left justify in out

Medlová od spomínaného zisku historického bronzu pretekársky vyzrela a celkom prirodzene si kladie vysoké ciele. Dvadsaťtriročná Slovenka sa definitívne začlenila do svetovej špičky, pravidelne obsadzuje popredné priečky v seriáli Svetového pohára a čo ju teší najviac, zaujala organizátorov prestížnych pozvánkových akcií. Okrem "sveťáku" tak mala už niekoľko príležitostí ukázať svoj talent a schopnosti aj na podujatiach, ktoré sa najmä v USA tešia veľkej popularite (X Games, Dew Tour, Burton US Open). "Úspech z Kreischbergu mi pomohol najmä po finančnej stránke. Dlho predtým som na pretekoch neurobila žiadny výrazný výsledok, takže bronz z majstrovstiev sveta ma v tomto smere posunul vpred. Vďaka prísunu financií som sa mohla nerušene sústrediť na tréning. Cítila som väčšiu istotu, rozhodne viac som si začala veriť. Na šampionát do Španielska sa veľmi teším, zároveň ma však mrzí, že pre termínovú kolíziu som musela zrušiť účasť na X Games v Nórsku," povedala pre TASR Medlová.

 

Adeptka na zisk olympijských miesteniek pre hry v Pjongčangu 2018 v oboch freestyleových disciplínach (slopestyle, Big Air) pochopila, že bez tvrdej práce sa v elitnej spoločnosti snoubordistiek dlho neudrží. "Pracujem neustále na zlepšovaní trikov, ale aj ostatné baby na sebe tvrdo 'makajú'. Špička sa poriadne rozšírila, umiestniť sa v popredí je každý rok ťažšie. Myslím si však, že som za tie dva roky urobila progres. Je to taká mentálna hra. Viem, že musím popracovať najmä na hlave, ostať v kľude a vedieť sa sústrediť na moje jazdy počas pretekov," prezradila recept na úspech. Koncom januára sa nešťastne zranila na zámorskej verzii X Games v coloradskom Aspene, kde si poškodila chrupavku v oblasti rebier. Medlovej zranenie prišlo v čase intenzívneho zápolenia o body do hodnotenia SP i o miestenku na ZOH 2018. Hrozilo jej, že príde o štart MS, napokon sa však stihla zotaviť. V minulotýždňovej generálke na šampionát sa predstavila na Burton US Open a hoci nepostúpila do finále, pochvaľovala si možnosť zajazdiť si. "Treba počítať s tým, že päťtýždňový výpadok sa môže odzrkadliť na mojom výkone. Preto som rada, že som sa mohla aspoň trošku rozjazdiť na US Open. Čo sa týka zranenia, nič ma nebolí ani pri páde a dúfam, že to tak zostane. Snáď nám v Španielsku vyjde dobré počasie a budem mať dostatok času na tréning."

 

Medailová nádej slovenského snoubordingu bude v akcii hneď v úvodný súťažný deň šampionátu - vo štvrtok 9. marca, keď od 12.35 h absolvuje kvalifikáciu slopestyle. Pár hodín predtým (od 09.20 - pozn.) sa v kvalifikácii tej istej disciplíny predstaví jej krajan Samuel Jaroš. Pre 15-ročného člena oddielu Boardparadise Handlová je už samotná účasť na MS úspechom a veľkou školou. "Samo je výborne pripravený, netrápi ho žiadne zranenie a môže prekvapiť. Skvelý výsledok by bol, keby sa mu podarilo umiestniť v Top 20," naznačil reprezentačný tréner Marek Hliničan ambície talentovaného Slováka. V prípade úspešného zvládnutia kvalifikácie budú Medlová s Jarošom v akcii v sobotu 11. marca, keď je na programe semifinále a finále slopestyle. Ich druhá súťaž - Big Air - sa uskutoční v závere majstrovstiev (16.-17. marca). Medzitým rozdajú medailové kolekcie v U-rampe, snoubordkrose, paralelnom slalome a paralelnom obrovskom slalome, kde Slovensko nebude mať svojho zástupcu.

 

prehľad víťazov z MS 2015 v Kreischbergu:

Big Air: Roope Tonteri (Fín.), Elena Könzová (Švajč.)

slopestyle: Ryan Stassel (USA), Mijabi Onicuková (Jap.)

U-rampa: Scotty James (Austr.), Süe-Tchung Cchaj (Čína)

snoubordkros: Luca Matteotti (Tal.), Lindsay Jacobellisová (USA); 3. Klaudia MEDLOVÁ (SR)

paralelný obrovský slalom: Andrej Sobolev (Rus.), Claudia Rieglerová (Rak.)

paralelný slalom: Roland Fischnaller (Tal.), Ester Ledecká (ČR)

 

Program MS 2017 v snoubordingu - Sierra Nevada (Šp.):

štvrtok 9. marca:

09.20 kvalifikácia slopestyle muži /JAROŠ/

12.35 kvalifikácia slopestyle ženy /K. MEDLOVÁ/

sobota 11. marca:

09.40 semifinále slopestyle muži + ženy /K. MEDLOVÁ? JAROŠ?/

12.00 finále slopestyle muži + ženy /K. MEDLOVÁ? JAROŠ?/

20.00 finále U-rampy muži + ženy

nedeľa 12. marca:

12.00 vyraďovacie kolá snoubordkrosu + semifinále + finále muži + ženy

pondelok 13. marca:

12.00 finále súťaže družstiev v snoubordkrose muži + ženy

utorok 14. marca:

13.00 finále paralelného slalomu muži + ženy

streda 15. marca:

13.00 finále paralelného obrovského slalomu muži + ženy

štvrtok 16. marca:

10.00 kvalifikácia Big Air ženy /K. MEDLOVÁ/

12.15 kvalifikácia Big Air muži /JAROŠ/

piatok 17. marca:

19.30 finále Big Air muži + ženy /K. MEDLOVÁ?, JAROŠ?/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies