Medical Group SK sídli na Belize s Pentou, hovorí Lipšic

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:17 • 2 min
Medical Group SK sídli na Belize s Pentou, hovorí Lipšic

BRATISLAVA - Vlastník spoločnosti Medical Group SK, ktorá je spojená s tendrom na CT prístroj v piešťanskej nemocnici, sídli na Belize na tej istej adrese ako Penta Enterprises Ltd. Poukázal na to na dnešnej tlačovej konferencii predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic. Pre tender sa funkcie ministerky zdravotníctva vzdala Zuzana Zvolenská. V Medical Group SK v minulosti pôsobil predseda parlamentu Pavol Paška.

slovakia

left justify in out

"Len nie úplne racionálne uvažujúci človek si môže myslieť, že v malej chalúpke na rovnakej adrese v Belize sídlia dve slovenské firmy, ktoré majú reálne slovenských vlastníkov, reálne slovenské pozadie a reálne rovnaké záujmy v zdravotníctve, keď berieme do úvahy, čo bolo povedané pre niekoľkými rokmi, že Haščák (Jaroslav Haščák, majiteľ Penty, pozn. red.) môže s Paškom dlhodobo počítať," uviedol Lipšic. Podľa neho je toto potvrdením spisu Gorila a toho, že Smer a investičná skupina podnikajú v zdravotníctve spoločne. Tvrdí, že takto uteká v zdravotníctve miliarda eur, ak by to tak nebolo, Slovensko by malo moderné nemocnice, lekári by nemuseli utekať a zdravotné sestry by mali slušné platy. "Vďaka chamtivosti a nenažranosti týchto skupín, politikov a oligarchov je stav slovenského zdravotníctva taký, aký je, a doplácajú na to všetci," povedal Lipšic. 

 

Podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča je pravdepodobnosť jednej k dvesto miliardám, že na tej istej adrese sídlia dve firmy s rovnakým predmetom podnikania. "Činnosť strany Smer na Slovensku má všetky znaky založenia, zosnovania zločineckej skupiny, ktorej cieľom je vyberať dane od miliónov ľudí a prerozdeľovať ich späť k pár vyvoleným svojim ľuďom," povedal Matovič. 

 

Lipšic zároveň podotkol, že Medical Group SK na Slovensku sídli na totožnej adrese ako firmy podnikateľa Juraja Širokého. Ďalšiu mimoriadnu schôdzu na odvolanie predsedu parlamentu preto považuje za relevantnú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies