Medical Group CT prístroj piešťanskej nemocnici nedodá

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:34 • 2 min
Medical Group CT prístroj piešťanskej nemocnici nedodá

PIEŠŤANY - Spoločnosť Medical Group SK zaslala Nemocnici Alexandra Wintera podpísanú dohodu o ukončení zmluvy o nákupe CT prístroja.

slovakia

left justify in out

Vyplýva z nej, že žiadna zo zmluvných strán si nebude uplatňovať akékoľvek sankcie. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka nemocnice Mária Domčeková. O dohode bude ešte na budúci týždeň rokovať správna rada nemocnice.

 

Domčeková požiadala dodávateľa o ukončenie zmluvy o dodávke prístroja za 1,6 milióna eur začiatkom novembra. Dôvodom boli medializované informácie o nevýhodnej kúpe. Verejné obstarávanie na kúpu prístroja však podľa riaditeľky prebehlo v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, v elektronickej aukcii zvíťazila firma Medical Group SK. Správnosť postupu po technickej stránke potvrdil aj Výbor NR SR pre zdravotníctvo po poslaneckom prieskume v nemocnici. Otázniky však zostali okolo ceny, ktorá je výrazne vyššia ako ceny podobných prístrojov pred dvoma rokmi. Piešťanská nemocnica tento týždeň obnovila prevádzku staršieho CT prístroja, ktorý bol pôvodne demontovaný. Pacienti tak už nemusia chodiť na vyšetrenia do Trnavy, Nového Mesta nad Váhom alebo Hlohovca. 

 

Nákup CT prístroja stál miesto ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú, podpredsedníčku NR SR Renátu Zmajkovičovú a napokon aj predsedu NR SR Pavla Pašku. Piešťanská nemocnica si ešte v roku 2012 vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za približne milión eur, napokon ho však nekúpila. Zariadenie z tohtoročnej súťaže za 1,6 milióna eur je podľa Domčekovej ,,vyššej triedy, s tomu zodpovedajúcimi technickými a funkčnými parametrami.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies