Mediálny magnát a miliardár Rupert Murdoch sa rozvádza s treťou manželkou

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 09:44 • 2 min
Mediálny magnát a miliardár Rupert Murdoch sa rozvádza s treťou manželkou

NEW YORK - Austrálsky mediálny magnát a šéf medzinárodného konglomerátu News Corporation Rupert Murdoch podal žiadosť o rozvod so svojou v poradí treťou manželkou Wendi Dengovou-Murdochovou. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dôvody jeho rozhodnutia nie sú zatiaľ známe, hoci hovorca 82-ročného Murdocha naznačil, že manželstvo bolo vo vážnej kríze už vyše polroka. Murdoch sa so 44-ročnou Dengovou, ktorá je čínskeho pôvodu, zosobášil v roku 1999. Majú spolu dve malé dcéry.

Oznámenie o rozvode prišlo iba niekoľko dní pred rozdelením spoločnosti News Corporation na dve časti, z ktorých sa jedna bude zameriavať na oblasť zábavy a druhá na vydavateľskú činnosť. Murdoch, ktorého majetok má podľa časopisu Forbes hodnotu 9,4 miliárd dolárov, ostane šéfom oboch zložiek.

Podľa analytika Bretta Harrissa ukončenie Murdochovho manželstva nebude mať vplyv na rozdelenie spoločnosti. "Keďže ide už o jeho tretiu manželku, je nepravdepodobné, že by s týmito udalosťami nerátal," uviedol Harriss. Zdroj blízky rodine potvrdil, že Murdoch a Dengová mali podpísanú predmanželskú zmluvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona