Mediálne investície Penty bude riadiť Peter Mertus

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:12 • 2 min
Mediálne investície Penty bude riadiť Peter Mertus

BRATISLAVA - Predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti News and Media Holding, ktorá bude strategicky riadiť aj mediálne centrá 7 PLUS, Trend Holding a Centrum Holdings sa stáva Peter Mertus. TASR o tom dnes informoval PR Manager Penta Investments Martin Danko.

slovakia

left justify in out

Jeho hlavnou úlohou bude vybudovať holdingový manažérsky tím a v nasledujúcich mesiacoch pripraviť dlhodobú stratégiu jednotlivých mediálnych centier a ich mediálnych produktov. Zároveň sa bude v spolupráci s investičnou skupinou Penta podieľať aj na príprave a následnom riadení ďalších potenciálnych mediálnych aktivít.

 

Mertus pôsobil 14 rokov ako generálny riaditeľ najväčšieho vydavateľstva na Slovensku Ringier Axel Springer Slovakia a paralelne v rokoch 2006 až 2010 pôsobil ako člen predstavenstva Ringier AG so sídlom v Švajčiarsku. 

 

Spoločnosť News and Media Holding bola založená v decembri 2014 a jej 100% vlastníkom je holandská spoločnosť V3 Media Holdings BV. Jej financujúcim investorom a strategickým poradcom je Penta.

 

V septembri tohto roka Penta oznámila svoju angažovanosť pri akvizíciách vydavateľstiev 7 PLUS a Trend Holding a prezentovala ambíciu dlhodobo pôsobiť na mediálnom trhu v regióne strednej Európy. 

 

Zároveň sa finančne angažuje aj v akcionárskej zmene vo vydavateľstve Petit Press, kde je financujúcim partnerom nového 45 percentného spoluvlastníka vydavateľstva, spoločnosti NAMAV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies