MediaFest ponúka vyše štyridsať študentských filmov

NETKY.SK • 20 Október 2010, 10:53 • 2 min
MediaFest ponúka vyše štyridsať študentských filmov

MediaFest ponúka vyše štyridsať študentských filmov

slovakia

left justify in out

img

Filmové projekcie, ale aj informácie a novinky z oblasti multimediálnej tvorby ponúka prvý ročník medzinárodného festivalu multimediálnych diel MediaFest, ktorý sa dnes koná na pôde Žilinskej univerzity (ŽU).
Hlavným cieľom organizátorov bolo podľa riaditeľa festivalu MediaFest Petra Brezániho vytvoriť platformu pre prezentáciu študentských diel, ktoré vznikajú na univerzitnej pôde. „Chceli sme vytvoriť priestor, aby si študenti mohli porovnávať kvalitu. Jednak výpovednú a jednak technologickú. Festival ponúka študentské filmy z univerzít v Žiline, Banskej Bystrici, Trnave, Bratislave, Zlíne a Brne. Spolu je to 44 diel,“ povedal Brezáni.
„Som rada, že môžu vyjadriť názor a prejaviť kreativitu. Myslím si, že informačné a komunikačné technológie, ktoré tu boli základom, vyžadujú dnes najmä obsah. A k tomu študenti môžu prispieť, vedia osloviť mladú generáciu, vedia, aké majú názory, aké majú záujmy,“ skonštatovala rektorka ŽU Tatiana Čorejová.
Vznik festivalu podnietila podľa Brezániho kreatívna tvorba na dvoch fakultách ŽU. „Kreatívna tvorba vzniká na dvoch fakultách 3 až 5 rokov a doteraz robili malé prezentácie svojich diel. My sme mali záujem spojiť to pod jednu strechu a pritiahnuť aj ostatné univerzity. Aby sme mohli porovnať tieto diela a takýmto spôsobom akcelerovať tvorbu, aby mohla napredovať,“ povedal Brezáni.
Doplnil, že festivalové filmy ponúkajú širokospektrálnu analýzu študentov, ich výpovedí, ich života a pohľadu na spoločnosť. „Dáva to výpoveď o aktuálnych pohľadoch mladých ľudí. Okrem toho máme aj amatérsku sekciu, kde sme sa snažili vyzbierať amatérske diela tvorcov z regiónu Žilina na tému Slovensko a Slováci,“ dodal riaditeľ festivalu MediaFest.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies