Médiá Škótov zastrašili, tvrdí líder hnutia za autonómiu

NETKY.SK • 20 September 2014, 19:16 • 2 min
Médiá Škótov zastrašili, tvrdí líder hnutia za autonómiu

MILÁNO - Zakladateľ talianskej strany Liga Severu Umberto Bossi v piatok skritizoval mediálnu kampaň, ktorej cieľom bolo dosiahnutie negatívneho stanoviska Škótov k referendovej otázke o nezávislosti ich krajiny od Británie.

slovakia

left justify in out

Podľa Bossiho zástancovia zotrvania v Spojenom kráľovstve prostredníctvom médií "uspeli v zastrašení" ľudí. Práve vplyv televíznych staníc a novín na obyvateľov označil za "nešťastné pre demokraciu". Exminister sa priznal, že škótsku kampaň za nezávislosť podrobne sledoval.

 

"Starým ľuďom povedali, že ich dôchodky budú ohrozené a že ich práca bude ohrozená. Bola to cielená kampaň," povedal zakladateľ a dlhoročný exlíder Ligy Severu, ktorá bola dlhé roky pevnou súčasťou vlády niekdajšieho premiéra Silvia Berlusconiho. Okrem kritiky prisťahovalectva je agendou v súčasnosti opozičného hnutia odtrhnutie územia s názvom Padánia, bohatej severnej časti Apeninského polostrova. Taliansky premiér Matteo Renzi preto vyslovil s výsledkom štvrtkového referenda spokojnosť. Urobil tak aj vo svetle separatistickým nálad v Benátkach. 

 

Škóti vo štvrtkovom referende 55 percentami hlasov podporili zotrvanie vo Veľkej Británii. Ich hlasovania pozorne sledovali najmä v Katalánsku, no i v ďalších bohatých územiach nespokojných s centrálnymi vládami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies