Médiá po Saganovom hetriku: "Tourminator pobláznil celý svet"

NETKY.SK • 7 Júl 2012, 14:15 • 2 min
Médiá po Saganovom hetriku: "Tourminator pobláznil celý svet"

Médiá po Saganovom hetriku: "Tourminator pobláznil celý svet"

slovakia

left justify in out

img

Reakcie svetových medií na tretí etapový triumf slovenského cyklistu Petra Sagana pri jeho premiére na prestížnych pretekoch Tour de France. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale je súčasne lídrom bodovacej súťaže o zelené tričko.
/Slovensko/ Denník Šport: "Delová guľa! Na Sagana opäť nemali. Na záver prvého týždňa tretie etapové víťazstvo - tentoraz v póze Hulka. Fantastické! Remíza 2:2 s Greipelom, v počte etapových víťazstiev tento rok na Tour de France famóznemu Slovákovi nevyhovovala. Včera sa postavil na pódium ako etapový víťaz a opäť mu patrí prvenstvo v počte etapových triumfov v doterajšom priebehu tour. Podľa otca Ľubomíra to však pri troch neskončí."
Nový čas: "Suverénny špurt proti obrovskej presile. Neuveriteľný hetrik! Peter Sagan vyhral na svojej prvej Tour de France už tretiu etapu. Typickým, živelným štýlom prešpurtoval obrovskú presilu. Druhého Greipela a tretieho Gossa pritiahli do pozícií ich tímy, zatiaľ čo mladý Žilinčan bol v posledných ťažkých zákrutách sám."
Plus jeden deň: "Tretí triumf Tour, démon Sagan. Fantázia! Tour de France ovládol cyklistický démon zo Slovenska. 1. etapa: 1. Sagan, 3. etapa: 1. Sagan, 5. etapa: 1. Sagan. Svojim tretím triumfom pobláznil celý cyklistický svet. Prežíva fantastický debut."
Pravda: "Nezastavietľný Sagan. Vybojoval ďalší triumf a opäť nevídaným spôsobom. V priamom súboji zničil sen najväčšieho súpera. Peter Sagan sa zapísal do histórie už po prvej časti Tour de France." Sme: "Sagan je najväčším prekvapením tour. Už tretíkrát prešprintoval všetkých súperov a vyhral etapu. Slovenský cyklista je najúspešnejším nováčikom Tour de France od roku 1976. Najúspešnejšia premiéra od roku 1976, kedy pri prvom štarte vyhral celkovom osem etáp."
/Česko/ Sport: "Rambo trafil hattrick! Rambo predstihol Gorilu (André Greipel). Petrovi Saganovi už pomaly dochádzajú nápady, ako oslavovať svoje etapové víťazstvá - tento rok už vyhral po tretí raz. Slovenský cyklista kraloval tretiemu zo siedmich dní, počas ktorých sa zatiaľ súťažilo. Pre jeho súperov pracovala aj v záverečných stovkách metrov hneď trojica cyklistov, lenže na Sagana to nestačilo."
www.idnes.cz: "Sagan po tretí raz! Slovenská raketa vyhrala šiestu etapu Tour de France. Mechanici tímu Liquigas nechali na Saganov rám po jeho druhom triumfe nastriekať nápis Tourminator. A slovenský rýchlik opäť nezostal nič dlžný tejto prezývke. Po triumfoch v prvej a tretej etape, ktoré však končili miernym stúpaním, ovládol aj úplne rovinatú etapu, ktorá mala voac sedieť čistokrvným špurterom.
www.ihned.cz: "Slovenský hrdina Peter Sagan opäť triumfoval. Na Tour de France sa znovu padalo. Prekvapenie aktuálneho ročníka, Sagan, mal ale po štvrtkovej kolízii šťastie a mohol si tak dojsť pre víťazstvo. V doterajších šiestich etapách dokázal triumfovať už po tretí raz."
www.lidovky.cz: "Slovák Sagan vyčína: vyhral tretiu zo šiestich etáp na Tour. Pri svojom premiérovom štarte potvrdil vynikajúcu tohtoročnú formu triumfom v špurte v Métach."
www.denik.cz: "Sagan po tretí raz... Slovenský mladík na Tour de France zasa všetkým "vypálil" rybník." www.sportovninoviny.cz: "Sagan si podmanil Tour, vyhral už tretiu zo šiestich etáp."      

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies