Médiá špekulujú, že Čína nakúpi portugalské dlhopisy za 4-5 mld. eur

NETKY.SK • 22 December 2010, 14:08 • 2 min
Médiá špekulujú, že Čína nakúpi portugalské dlhopisy za 4-5 mld. eur

Médiá špekulujú, že Čína nakúpi portugalské dlhopisy za 4-5 mld. eur

slovakia

left justify in out

Čína je pripravená investovať 4 až 5 miliárd eur do nákupu portugalských dlhopisov, aby pomohla krajine odraziť tlak trhov. Tvrdí to vo svojom dnešnom vydaní portugalský denník Jornal de negócios bez uvedenia zdroja.
      Podľa týchto novín sa vlády oboch krajín dohodli, že Čína v 1. štvrťroku 2011 kúpi portugalské dlhopisy na aukciách na sekundárnych trhoch.
      Analytici považujú Portugalsko za ďalšieho kandidáta na záchranný úver z európskeho stabilizačného mechanizmu, čo má za následok, že výnosy z jeho dlhopisov stúpajú.
      Portugalský minister financií Fernando Teixeira dos Santos odcestoval minulý týždeň do Pekingu, kde rokoval so svojím rezortným kolegom Sie Sü-ženom aj šéfom centrálnej banky. Portugalskí politici sa netaja tým, že chcú "rozšíriť rady investorov".
      Čínsky prezident Chu Ťin-tchao počas novembrovej návštevy v Lisabone vyhlásil, že jeho krajina pomôže Portugalsku v boji s finančnou krízou, neprezradil však, či Peking nakúpi portugalské dlhopisy. A podpredseda čínskej vlády Wang Čchi-šan v utorok 21. decembra novinárom povedal, že Peking prijme "konkrétne kroky" na pomoc eurozóne v boji s dlhovou krízou, ktoré však tiež nešpecifikoval.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies